Otvoren Božićni turnir u malom fudbalu u sportskoj hali ,,Jezero”

Otvoren Božićni turnir u malom fudbalu u sportskoj hali ,,Jezero”

205
0
Deli

U organizaciji Sportskog saveza Kikinda, večeras je u hali ,,Jezero”  otvoren Božićni turnir u malom fudbalu. Trener OFK Kikinda i jedan  od članova organizacije Božićnog  turnira  Aleksandar Kresoja, ističe da se raduje spektaklu na terenu u narednim danima.

,,Mi zaista očekujemo spektakl na terenu, mi ga nazivamo Božićni turnir jer se održava u vreme božićnih praznika. Turnir se organizuje pod pokroviteljstvom Skupštine Opštine Grada Kikinde i Sportskog saveza grada Kikinde koji je i organizator samog turnira. Malo je otrcana faza da se trudimo svake godine da budemo bolji. Ovaj turnir ima u sebi i taj Novogodišnji karakter. Turnir se ranije održavao pre Novogodišnjih praznika, mi smo ga pre dve godine izmestili da on bude Božićni turnir, odnosno da se održava u vreme Božićnih praznika. Nekako smo razmišljali da ljudi u ovo vreme i nemaju baš puno zabave u svojim domovima jer je vreme i nekih godišnjih odmora i praznovanja, pa smo hteli da im podelimo  jedan turnir koji ima ovakav jedan karakter i mi idemo nekako iz godine u godinu. Ove godine možemo da se pohvalimo da imamo dvadeset ekipa, od kojih su neke  ekipe iz Beograda, Zenjanina, iz Starog Bečeja, Crnje,  raspoređenih u četiri grupe po pet igrača, zaista mislim da je jedan lep i velik iskorak kada je u pitanju i sama organizacija i sam rast turnira s godinama. Prvobitno smo želeli da se finale turnira održi na sam dan Srpske Nove godine, kao što je to bio slučaj  i prošle godine, jer je tada bio manji broj ekipa pa smo uspeli da ga realizujemo u tom periodu, tako smo planirali i sad, međutim, nas je u pozitivnom smislu iznenadilo da imamo ovoliki broj ekipa i sa samim rastom broja  ekipa, mi smo morali da izmestimo turnir iz dana u dan, tako da će se polufinale ipak  održati 16. januara, a finale 17. i očekujemo punu halu i jedan lep praznik za naše gledaoce. Kada smo krenuli u samu priču oko realizacije turnira, prvenstveno nam je bio interes gledalaca koji ovde dolaze ne samo da pogledaju dobar fudbal, već i  da na neki način stimulišemo njihov dolazak, i obradujemo nekim nagradama. Neke su simbolične – porodična  pizza, tehnička roba, putovanje, telefon, slušalice za telefon, pljeskavica, prosto, imam potrebu da se zahvalim svim tim ljudima, i sponzorima, oni su naši prijatelji iz godine u godinu koji nam izlaze u susret faktički sponzorišući na svoj neki način kojim oni mogu da obraduju gledaoce.Nekad su nagrade i do  dvadeset, trideset puta veće nego što iznose same ulaznice, a nekada i daleko veće od ovoga što sam vam ja sada rekao, tako da, mislim da gledaoci zaista imaju zbog čega da dođu, šta da pogledaju, a i mogućnost da budu nagrađeni” – istakao je Kresoja.

 

 

 

 

 

 

 

Nagradni fond za osvojena prva III mesta na Božićnom turniru iznosi 280 hiljada dinara.

,,Od Božićnog turnira očekujem da malo izađemo iz kuća, da se izigramo, pa ko zasluži, neka pobedi. Pripreme u vezi turnira trajale su nula minuta, nije bilo teško, bilo je izuzetno dobro” – izjavio je Armando Čekić iz ,,MZ NOVAKOVIĆ”.

 

 

 

 

 

 

 

Prvi učesnici turnira bili su fudbaleri ,,Zoom Optike” protiv ,,MZ Novaković” koji je i odneo pobedu rezultatom 3:2. ,,Deda i unuci” poraženi su od strane ,,Autoservisa Jovin” iz Zrenjanina rezultatom 5:1,  rezultat utakmice ,,Crni drugari” protiv ,,Školske družine” je nerešen 1:1, dok su fudbaleri ŽAK-a u utakmici protiv ,,Nezavisnog sindikata policije” doživeli poraz rezultatom 2:1.

Već sutra 4. januara na terenu će se sastati ekipe ,,Igraj fudbal budi srećan” protiv ,,Crne Mambe”, ,,Djokić Prom” protiv ,,Masino Plus”, ,,Pet do dvanaest” protiv ,,VDP Gornji Banat” i ,,Veličanstveni” protiv ,,Tisza Automotive”.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *