Otvoreno novo igralište za kikindske mališane – poklon kompanije NIS

Otvoreno novo igralište za kikindske mališane – poklon kompanije NIS

300
0
Deli

Nastupom kikindskog dečijeg hora “Čuperak”, uz zvuke fanfara Dobrovoljno-vatrogasnog društva i ceremonijom puštanja balona otvoreno je novo dečije igralište na gradskom trgu, a naši najmlađi sugrađani sada imaju novi kutak za igru i zabavu. Projekat izgradnje i opremanja modernog dečijeg igrališta realizovan je u okviru prošlogodišnjeg programa  ,,Zajednici zajedno” za  čiju svrhu je izdvojeno 17 miliona dinara, a u okviru samog programa u Kikindi je do sada uloženo više od 200 miliona dinara. Staro igralište koje se nalazilo u samom centru grada na delu kikindskog Trga zablistalo je novim sjajem. Svečanom otvaranju novog igrališta prisustvovali su gradonačelnik Kikinde Pavle Markov i članovi gradske uprave, kao i direktor kompanije NIS Naftagas – Naftnih servisa gospodin Valerij Proskurin:

,, Kompanija NIS već jedanaest godina učestvuje u programu ,,Zajednici zajedno” i gde god poslujemo trudimo se da pomognemo našoj zajednici, tako će biti i ubuduće, a do kraja 2019. godine NIS planira i realizaciju projekata u oblasti zdravstva u kikindski Školski dispanzer u Domu Zdravlja, kao i nabavku kola hitne pomoći sa pratećom medicinskom opremom” – izjavio je Proskurin.

 

 

Novo igralište u Kikindi, pored tartan podloge, poseduje i najsavremenije sprave koje ispunjavaju bezbedonosne standarde, a namenje su deci školskog i predškolskog uzrasta. Pored toga, NIS brine i o najosetljivijim grupama društva, pa su tako na igralište smeštene i sprave za decu sa invaliditetom, kako bi sva deca neometano rasla i provodila svoje vreme u zdravom i bezbednom okruženju.

,, Sa posebnim zadovoljstvom mogu da iskažem današnji dan što smo otvorili jedan veoma važan objekat. Ideja i zaključak od pre dve godine bio je da Kikinda nije imala ni jedno standardizovano igralište i to je bilo veoma porazno za sve nas, a uvažavajući visinu investicije, naša realnost je da bismo za nekih 5 godina mogli da razmišljamo o izgradnji ovakvog igrališta. Ipak, mi smo ovu ideju prošle godine predstavili NIS-u koji su prepoznali kvalitet same ideje i godinu dana nakon pregovora, mi smo evo danas otvorili ovaj objekat na gradskom trgu. Mislim da je ovo sada jedan i više nego kvalitetan kutak gde će deca, a i svi naši sugrađani moći da kvalitetno provode svoje vreme” – ocenio je gradonačelnik Kikinde Pavle Markov.

,, Jako je velika gužva ovde, još juče su deca htela da dođu da se igraju, ali sticajem okolnosti sačekali smo i strpljivo dočekali današnji dan, jako mi se sviđa. Veoma mi se sviđa to što i mi stariji možemo da budemo u neposrednoj blizini naše dece i što ima dovoljno prostora za sve nas” – izjavila je naša sugrađanka Lidija Mandić, dok je njen sin, šestogodišnji Strahinja sa nestrpljenjem čekao da se otvori novo igralište u centru:

,, Najviše mi se sviđaju one tamo penjalice i ono gde možeš da pričaš.  Bio sam jako nestrpljiv da dođem ovde da se igram, a sad ću mamu milion puta da nagovaram da dolazimo ovde” – oduševljeno će Strahinja.

 

 

 

,, Mnogo je dobro ovo novo igralište, najviše mi se sviđa onaj zid klajm. Bio sam jako nestrpljiv da se otvori ovo igralište, kad god budem imao vremena dolaziću ovde da se igram” – rekao nam je desetogodišnji Andrej Sugnar.

 

 

,, Bila sam sto puta nestrpljiva da dođem sa bakom da se igram na ovom novom igralištu. Najviše mi se sviđaju penjalice i ljuljaške, a pošto stanujem ovde blizu, dolaziću svaki dan da se igram” – rekla je šestogodišnja Dragana Karastanković.

 

 

,, Ovo igralište je zaista fenomenalno i nešto što Kikinda do sada nije imala i nadam se da će još biti ovakvih igrališta. Trenutno živim u Mladenovcu, a vidim i da Kikinda ide u korak sa većim gradovima , tako da mi se to još više sviđa” – izjavila je za Focus Dragana Skakić.

 

Nekoliko dana pre svečane ceremonije otvaranja novog igrališta u Kikindi, organizovana je i volonterska akcija ozelenjavanja u kojoj su učestvovali NIS-ovi volonteri, članovi lokalne samouprave i brojni sugrađani.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *