Ovogodišnja Evropska nedelja mobilnosti okupila najviše učesnika

Ovogodišnja Evropska nedelja mobilnosti okupila najviše učesnika

142
0
Deli

Po šesti put, više od 200 učesnika, mahom osnovaca i srednjoškolaca priključilo se najvećem događaju u Evropi posvećenom održivoj urbanoj mobilnosti  – Evropska nedelja mobilnosti vožnjom bicikala  od Kikinde do mađarskog obrazovnog kulturnog i omladinskog centra “Torontal” u  Ruskom Selu. Rekreativno- biciklističku vožnju dugu 35 km je organizovao Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj Gradske uprave Kikinda. Tema ovogodišnje kampanje je bezbedno pešačenje i bicikliranje, a same aktivnosti u okviru Evropske nedellje, i ove godine, kao i prethodne posvećene su ograničenju korišćenja automobila u prometnim zonam i promocija biciklizma i pešačenja kao zdravih stilova života.

,, Veoma me raduje što je ovo do sada najveći broj prijavljenih učesnika, a sama manifestacija najviše se svidela osnovcima i srednjoškolcima, jer ih je više od 80% od ukupnog broja prijavljenih. Misija nam je ostala ista kao i pre šest godina kada smo počeli, a to je da promovišemo zdrav život, biciklizam, pešačenje, a pre svega lepo druženje” – izjavila je Miroslava Krnić, ispred Sekretarijata.

Evropska nedelja mobilnosti obeležava se svake godine od 16. do 22. septembra sa podsticajnom inicijativom gradova na uvođenje mera održivog transporta i poziva ljude da promene ponašanje u saobraćaju – opredeljujući se za alternativne vidove prevoza umesto automobila.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *