Ovogodišnje Sportske igre mladih danas zvanično zatvorene u Kikindi

Ovogodišnje Sportske igre mladih danas zvanično zatvorene u Kikindi

648
0
Deli

S obzirom na to da je Grad Kikinda bio domaćin ovogodišnjih Sportskih igara mladih, zvanično zatvaranje ovog sportskog događaja organizovano je u našem gradu. Prijemom svih uključenih u organizaciji i učesnika ovog sportskog događaja kao i dodelom zahvalnica u Gradskoj kući u Kikindi ciklus Sportskih igara mladih u 2017. godini je zvanično zatvoren danas, 10. oktobra.

ART_2591Direktorica sportskih igara mladih Ivana Jovanović istakla je da da je na nivou celog regiona ovaj sportski događaj u ovoj sezoni okupio preko 160.000 dece. – Mi smo ponosni na mališane iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine s obzirom da je ova takmičarska sezona godina bila najuspešnija za Sportske igre mladih. Kikinda je nama donela sreću, mi se na tome zahvaljujemo. Sigurna sam da ćemo i u naredom periodu lepo sarađivati s obzirom na to da ono što je dobro ne treba menjati – istakla je direktorica Jovanović.

Sportske igre za mlade je međunarodno takmičnje, koje se odvija u tri nivoa: gradski, državni i međunarodni, a učestvuju učenici iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije. Oni se takmiče u tenisu, stonom tenisu, rukometu, fudbalu, odbojci, odbojci na pesku, basketu i između dve vatre.

ART_2569Kikindi, kao domaćinu ovogodišnjih Sportskih igara mladih, pripala je čast otvaranja ove manifestacije. Tom prilikom više od 5000 učenika se okupilo i takmičilo u raznim sportovima, što je doprinelo da Kikinda bude proglašena najboljim domaćinom. – Kada sve sagledamo mnogo je koristi koje smo izvukli iz jednog ovog događaja. Pre svega okupili smo veliki broj ljudi, dece, ukazali smo šta je to što je važno za ovaj grad. Dakle, školski sport koji je u nekom dugom vremenskom periodu pomalo bio i zapostavljen, a koji na neki način i opredeljuje naše najmlađe sugrađane kako će u budućnosti živeti i kojim putem će krenuti – rekao je gradonačelnik Grada Kikinde Pavle Markov.

Savez za školski sport Srbije tehnički je partner u organizaciji ovog međunarodnog sportskog događaja. Prema rečima predsednika Saveza Željka Tanaskovića u Kikindi se misli  o deci i bavi se sportom. – Ono što je jako bitno jeste da je ovaj događaj ostao zabeležen i svi rado pričaju o njemu zbog velikog broja dece, s jedne strane, a s druge strane jako dobre organizacije i odnosa naših sportskih radnika i naravno gradonačelnika – rekao je Tanasković.

Prilikom svečanog zatvaranja uručene su i zahvalnice za izuzetno zalaganje i dobru organizaciju Igara gradonačelniku Pavlu Markovu, zatim Školskom sportskom savezu Kikinde i Jeleni Krvopić za najboljeg koordinatora Sportskih igara mladih u Srbiji.

ART_2676ART_2612Takmičeći se od gradskog, preko državnog, a zaim i na međunarodnom delu Sportski igrara mladih učestvovalo je i petoro Kikinđana. Ivana Mršić (15) vratila se u rodni Grad sa osvojenom srebrnom medaljom u stonom tenisu, ali i sa lepim uspomenama i vrednom nagradom u vidu potpisanog dresa fudbalskog kluba „Real Madrid“, koji je osvojila u nagradnoj igri. –   Meni je jako bilo lepo i sve je bilo lepo. Upoznala sam mnogo prijatelj aiz Srbije iz Hrvatske i Bosne. Kako je mi je drago zbog mene što sam osvojila medalju drago mi je i zbog druge dece, a pogotovo zbog mališana koji su budućnost sporta – rekla je mlada sportistkinja.

Osim nje, medalje su osvojili još i Marijana Bilić, koja je bila prvoplasirana u šahu, zatim Mia Gavranov koja je osvojila srebro u tenisu i Stefan Šibul bronzanu medalju, takođe u tenisu.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *