“Pažljivkova pravila u saoraćaju” za bezbedan put do škole

“Pažljivkova pravila u saoraćaju” za bezbedan put do škole

295
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Đaci prvaci na teritoriji Grada Kikinde i ove godine na poklon su dobili knjigu “Pažljivkova pravila u saobraćaju”. Glavni junak edukativne publikacije, Pažljivko, na deci razumljiv način objašnjava pravila kretanja u saobraćaju, a sve sa ciljem povećanja bezbednosti dece u saobraćaju.

Zamenik predsednika Saveta za bezbednost u saobraćaju grada Kikinde Milivoj Linjački prvacima Osnovne škole “Žarko Zrenjanin” lično je uručio knjige. – Veoma je bitno da đaci prvaci dobiju tu knjigu, jer je ona primerena njihovom uzrastu i na adekvatan način im približava pravila o saobraćaju, a sve u cilju da bar na putu od škole do kuće i obrnuto nema problema – rekao je Linjački i dodao da su najkritičnije tačke zone usporenog saobraćaja, gde je ograničenje 30 kilometara na čas. Jedna od mera koje lokalna samouprava sprovodi sa ciljem smanjenja brzine kretanja vozača motornih vozila jeste postavljanje ležećih policajca u blizini škola.

Akciju podele edukativne publikacije “Pažljivkova pravila u saobraćaju” sprovode Savet za bezbednost saobraćaja grada Kikinde u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije. Ove godine podeljene su 462 knjige na srpskom i mađarskom jeziku, koliko ima i prvaka.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *