Po četvrti put u našem gradu otvorene “Sportske igre mladih”

Po četvrti put u našem gradu otvorene “Sportske igre mladih”

179
0
Deli

Najveća sportska međunarodna amaterska manifestacija na Balkanu “Sportske igre mladih – karavan radosti i prijateljstva ” otvorena je danas po četvrti put u našem gradu, na terenima sportsko- rekreativnog centra “Jezero”. Igre su podržane od  strane Lokalne samouprave grada Kikinde,Vlade republike Srbije, Ministarstva prosvete,nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva sporta. Na takmičenju učestvuju svi učenici iz osnovnih škola naše opštine, dok su srednjoškolci uzeli učešće kroz volonterski rad:

,, Mi smo se zaista potrudili da ove godine na još neki način oplenimo sadržaje kako bi decu pripremili za još nešto osim sportskih takmičenja, znamo da će se svi takmičiti fer play i da će danas pobediti drugarstvo, i nekako, Kikinda je grad koji je uz igre. Ponosni smo na saradnju sa predstavnicama lokalne samouprave grada Kikinde i sa svim ljudima koji su učestvovali u organizaciji samih igara, svih prethodnih, pa i ove godine. Najponosniji smo na decu Kikinde, decu Srbije i decu regiona i sigurni smo da će i danas naučiti dosta toga ukoliko nisu do sada. Poenta u igrama jeste da pobedi drugarstvo, sve ostale pobede su manje bitne” – rekla je Ivana Jovanović, predsednica “Dunav osiguranja” Sportskih igara mladih Srbije.

,,Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde i što mogu da pozdravim svu ovu decu i našu mladost, ali i da pozdravim naše goste i poželim im dobrodošlicu po 4. put u našem gradu. Kikinda je već prepoznata kao grad mladosti i sporta, a pogotovo da je naš grad uvek podržavao omladinski sport, učenje, fer plej, toleranciju, prave životne vrednosti i na to apsolutno svi možemo biti ponosni. Po četvrti put se Kikinda nalazi u lancu Karavana radosti – “Sportskih igara mladih” , a naši najmlčađi sugrađani će predstavljati naš grad na finalnom takmičenju sportskih igara u Beogradu. Poželela bih deci da se bore, ali i da nauče i da nose poraz, jer je i to jedna veličina, ali pre svega da se druže, neguju prijateljstvo i da se raduju sportu” – izjavila je zamenica gradonačelnika grada Kikinde Bosiljka Srdić, kojoj je uručeno i priznanje za prijateljstvo grada Kikinde i manifestacije “Sportskih igara mladih”.

Na današnjoj manifestaciji sportskih igara mladih prisustvuje oko 5 hiljada mališana iz Kikinde, ali i deca iz drugih gradova republike Srbije raspoređeno u  različitim sportskim disciplinama – fudbalu, košarci, odbojci, pa čak i u nadmetanju u stonom fudbalu i tabliću.

Aleksandar Avramov, učenik 8. razreda “4. oktobar” iz Vojvode Stepe strpljivo je čekao da zaigra mali fudbal sa svojim drugarima:

,, Učestvujem po drugi put na takmičenju, ovo je jedna super manifestacija, jako se lepo družimo ovde i sklapamo nova poznanstva, a što se tiče nekog daljeg plasmana, kako bude neka bude, najvažnije mi je druženje” – rekao je Avramov, dok je na odbojkaškom terenu učenica sedmog razreda “Milivoj Omorac” iz Iđoša  Dejana Šević rekla  da sa velikom radošću učestvuje u sportskim igrama:

,, Po drugi put učestvujem na Sportskim igrama mladih, potajno priželjkujem da osvojim neko mesto, ali obzirom da smo moja ekipa i ja prošle godine bile četvrte, možda ove godine budemo i bolji” – završava ambiciozno mlada učenica.

 

 

 

Najbolji plasirane takmičare očekuje takmičenje u Beogradu na terenima beogradske Ade Ciganlije, a veliko finale održaće se u Splitu.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *