Po prvi put u Kikindi održana manifestacija ” Žogarija-loptarija“

Po prvi put u Kikindi održana manifestacija ” Žogarija-loptarija“

92
0
Deli

Pod pokroviteljstvom Grada, na kikindskom Trgu danas je po prvi put održana interesantna manifestacija pod nazivom “Žogarija-loptarija“. Značaj sportsko-zabavne i edukativne priredbe “Žogarija-loptarija“ je višestruk, a glavni cilj je da deca što više kroz  igru, druženje i zabavu kvalitetno provode svoje vreme usput negujući toleranciju i ravnopravnost. Kikindski školarci su danas imali priliku da se nadmeću u više disciplina, među kojima turnir u malom fudbalu 3 na 3, kao i u raznim igrama spretnosti i znanja.

Imamo 8 ekipa iz kikindskih škola, sa teritorije grada i nešto manje sa teritorije okolnih sela. Nadamo se da će se deca danas lepo zabaviti i da će uspeti da prenesu svojim ukućanima impresije koje su ovom prilikom stekli. Mi smo izvođači koji se bave ovim poslom već duži niz godina. Želja nam je da manifestaciju dignemo na još jedan viši nivo, da “Žogarije“ zažive tokom cele godine i da se sva školska deca uključe u ovu manifestaciju u formatu koji je sada aktuelan, ali i u nekom drugom formatu. Nadamo se da ćemo sledeću “Žogariju“ imati već u maju, kada se jesenje boje menjaju prolećnim i da onda nastavimo u punom raspoloženju i tempu dok deca ne usvoje fer-plej i ne počnu da se igraju na pravi način“, obrazložio je Goran Delić, zastupnik manifestacije “Žogarija- loptarija”.

Sam je početak školske godine, tako da nismo imali vremena za pripreme. Gosti koji su ovde danas u Kikindi  u ulozi domaćina, spremili su za nas neka iznenađenja, igre u kojima mi do sada nismo učestvovali. Poligoni, koje su oni osmislili na svoj način,  sigurno su za nas nešto novo i interesantno. Sve gradske škole su ovde danas sa nama. Hvala lokalnoj samoupravi što nam izlazi u susret  i podstiče kroz ovakve manifestacije da se deca što više kreću i druže“, izjavila  je  Svetlana Mirčić Vukobrat, predsednica Školskog sportskog saveza.

Duško Petrov, reprezentativac Srbije u streljaštvu, promoter ovogodšnjih “Žogarija-loptarija” izjavio je da su ovakve manifestacije veoma potrebne deci školskog uzrasta:

Nedavno je održano Svetsko prvenstvo u Koreji. Bili smo drugi na tom takmičenju. Mislim da su manifestacije poput ove današnje veoma bitne za decu jer trebaju da ih podstaknu da se bave sportom i vode  zdrav život“, rekao je Petrov.

 

 

„ “Žogarija-loptarija“ se po 14. put održava u regionu, a danas imamo priliku da po prvi put u našem gradu uživamo u nadmetanju i druženju dece osnovnog školskog uzrasta. Ovaj projekat potvrđuje jedno veoma važno uverenje, a to je da sigurno sport može da unapredi u znatnoj meri kvalitet života dece i da na taj način razvije kod njih posebnu odgovornost, poštenje, fer plej ali i da unapredi njihove međusobne odnose, odnose prema školi, kao i  prema lokalnoj zajednici“, zaključio je Miodrag Bulajić, član Gradskog veća.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *