Počela “Eko nedelja”

Počela “Eko nedelja”

178
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Sekretarijat za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Kikinda i ove godine organizuje “Eko nedelju” povodom obeležavanja Dana planete zemlje. Do nedelje, 22. aprila, biće organizovane različite aktivnosti sa ciljem razvijanja ekološke svesti.

Eko nedelja započeta je sadnjom drveća u Mirkonaselju, ispred Osnovne škole “Žarko Zrenjanin” i održavanjem edukativnog predavanja o zaštiti zelenila. Danas, 17. marta, u okviru manifestacije Pozdrav proleću organizovane su ekološke radionice, pozorišne predstave, promocije knjiga, maskenbal za najmlađe Kikinđane.

CDA_3840-w1024U sredu, 18. aprila, biće održan “Kviz spretnosti i znanja” u Kulturnom centru. Kvalifikacioni tekst počinje u 10:00 časova, nakon čega će uslediti i finalno takmičenje.

Narednog dana, u četvrtak, organizovana je poseta Regionalnoj sanitarnoj deponiji komunalnog otpada u Kikindi za učenike SSŠ “Miloš Crnjanski”. Tom prilikom, predstavnici kompanije F.C.C. održaće predavanje na temu deponije i upravljanje otpadom.

U petak, 20. aprila, na Dan zaštite od buke organizovana je prezentacija Merenja buke u radnoj i komunalnoj sredini.

Za subotu, 21. aprila, zakazana je radna akcija uređenja Simićevog salaša, dok će u nedelju, 22. aprila, kada se obeležava i Dan planete Zemlje, zaposleni u Sekretarijatu deliti flajere građanima na gradskim pijacama.

Planiranim aktivnostima tokom “Eko nedelje” obuhvaćene su sve oblasti životne sredine i ciljne grupe, od dece iz vrtića pa do najstarijih sugrađana.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *