Počela jesenja akcija sakupljanja kabastog otpada u selima

Počela jesenja akcija sakupljanja kabastog otpada u selima

257
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Kompanija FCC u saradnji sa Sekretarijatom za zaštitu životne sredine, poljopirvede i ruralnog razvoja grada Kikinde sprovodi jesenju akciju sakupljanja kabastog otpada na teritoriji svih mesnih zajednica Grada. Akcija je počela danas na teritoriji Banatske Topole i trajaće do 30. novembra 2018. godine, kada će kontejneri biti postavljeni u Bašaidu.

Kako je rekla Ana Babić iz kompanije FCC ukoliko bude potrebe za tim, akcija će biti produžena. – S obzirom da smo na početku akcije, pratićemo količine prikupljenog otpada. Na osnovu našeg dosadašnjeg iskustva sigurni smo da će se količine otpada povećavati kako akcija bude odmicala. Najbitnije je da sav otpad dođe na sanitarnu deponiju i na taj način sprečimo neadekvatno odlaganje na smetlištima – rekla je Babić.

Tokom prolećne akcije prikupljanja kabastog otpada u seoskim mesnim zajednicama prikupljeno je preko 500 tona otpada, koji je kasnije na adekvatan način i odložen, rekla je sekretarka Sekretarijata Miroslava Krnić. – Na ovaj način sprečava se zagađenje životne sredine, koje nastaje bacanjem otpada po kanalima i smetlištima. Takođe, smanjujemo i sredstva za čiščenje seoskih smetlišta. Do sada je Grad Kikinda u prethodnom periodu potrošio oko 170 radnih sati mašina na čišćenju i uređenju prilaznih puteva i saniranju seoskih deponija – rekla je sekretarka Krnić.

U cilju zaštite životne sredine Grad Kikinda priključiće se se obeležvanju Svetskog dana čišćenja, 15. septembra, kada će biti organizovana akcija uređenja deponije u Bašaidu.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *