Počela nova školska godina, poklon za svakog prvaka

Počela nova školska godina, poklon za svakog prvaka

294
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Predsednica Skupštine grada Kikinde Stanislava Hrnjak i član Gradskog veća Miodrag Bulajić prvog dana škole posetili su đake prvake u Osnovnoj školi „Jovan Popović“ u Kikindi i OŠ „Gligorije Popov“ u Ruskom Selu. Za sve učenike prvog razreda na teritoriji grada Kikinde, odnosno za njih 462, Gradska uprava obezbedila je prigodne poklone u vidu školskog pribora.

Višnja Novaković, koja je danas postala učenica OŠ „Jovan Popović“, ushićeno je dočekala prvi dan škole, a sa velikom pažnjom pregledala je kesu sa poklonima. – Lepo mi je ovde, učiteljca je dobra. Poznajem već neke drugare, a znam već i neka slova da napišem. Danas smo dobili sveske, bojice, blokčić, raspored časova – objasnila je ona.

Prvi razred u Osnovnoj školi „Jovan Popović“, prema rečima direktorice Jelene Krvopić, upisala su dva odeljenja prvaka. – Ukupno imamo 35 novih đaka. Na žalost, kiša nam je pokvarila ovaj svečani dan, ali smo svi bili na radnom zadatku, dočekali smo decu, vrlo su ih  orbadovali i pokloni Grada. Što se tiče škole, potrudili smo se da im ambijent učinimo što lepšim – rekla je direktorica.

Kako je rekla predsednica Skupštine Stanislava Hrnjak, sve škole su novu školsku godinu dočekale spremno. – Na jednom smo dobrom i ozbiljnom putu da sve škole koje rade na teritoriji našeg grada budu na viosokom nivou. Imamo jako dobre kapacitete i mi ćemo se, što se tiče obrazovanja, razvijati dalje u više smerova. Svim prvacima želim sreću u radu i svom razvojnom putu, a roditeljima strpljenje, podršku, dobru energiju i zdravlje, a našim kolegama i koleginicama zaposlenim u obrazovanju da promovišu svoj rad i svoje rezultate, jer oni to maestralno rade – poručila je Stanislava Hrnjak.

Predsednica Skupštine istakla je i da svake godine u dogovoru sa aktivom direktora osnovnih i srednjih škola Grad investiraju u objekte obrazovanja, pa su tako sve obrazovne institucije letnji raspust iskoristile da urede školski ambijent i unaprede uslove rada. Tako je ove godine sredstvima Grada, između ostalog, u Tehničkoj školi urađena rasveta, u OŠ „Jovan Popović“ poslednja faza sanacije fasade sa unutrašnje strane, dok je ovogodišnja investicija zamene krova u OŠ „Feješ Klara“ najveća i iznosi devet miliona dinara.

U OŠ „Gligorije Popov“ u Ruskom Selu u okviru investicionog održvanja, prema rečima direktora Marijana Đurasovića, najveći radovi podrazumevali su rekonstrukciju toaleta. – Polovina toaleta je bilo zatvoreno, potpuno nefukcnionalni su bili. U svakom toaletu samo je jedan radio. Zahvaljujući sredstvima grada u iznosu od četiri miliona sada je škola potpuno spremna za rad – rekao je ditektor.

U osnovnoj školi Gligorije Popov ima ukupno 157 đaka, od toga 22 prvaka, koji nastavu pohađaju na srpksom i mađarskom jeziku. Pored toga, u školi se sprovodi i program obrazovanja odraslih „Druga šansa“, koji pohađa oko 80 učenika.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *