Počele prijave za učešće na književnoj manifestaciji “Pesnička republika”

Počele prijave za učešće na književnoj manifestaciji “Pesnička republika”

126
0
Deli

Književna manifestacija “Pesnička republika”, treća po redu, biće održana 1. decembra u Novom Miloševu u organizaciji Banatskog kulturnog centra. Tim povodom, sve zainteresovane osobe mogu da se prijave za učešće na pesničkom maratonu državljana “Pesničke republike” i onih koji to žele da postanu, a otvoren je i konkurs za nagradu Gramata “Pesničke republike za propuštene prilike”.

Svi zainteresovani pesnici, državljani “Pesničke republike”, kao i svi oni koji to žele da postanu, treba da pošalju po jednu svoju pesmu do 25. novembra na mejl adresu pesnickarepublika@gmail.com. Propozicije podrazumevaju slanje jedne pesme na maternjem jeziku, bilo da je objavljena ili ne, ne dužu od jedne A4 strane (Times New Roman, 12 pt, prored 1). Uz pesmu je potrebno poslati i kontakt podatke. Slanjem pesme, autor potvrđuje svoj dolazak na pesnički maraton. Pesme onih autora koji budu prisutni na maratonu biće objavljene u zajedničkom zborniku.

Za nagradu Gramata “Pesničke republike za propuštenu priliku”, potrebno je poslati jedan primerak knjige objavljene u poslednjih 50 godina, koja je propustila priliku da dobije neku od velikih i relevantnih nagrada. Knjigu poslati zajedno sa pismenim predlogom udruženja, institucije ili pak individualnih predlagača (najmanje troje) na adresu Banatskog kulturnog centra (JNA 35, 23273 Novo Miloševo) do 20. novembra 2018. godine.

“Pesnička republika” u organizaciji Banatskog kulturnog centra osnovana je novembra 2016. u Novom Miloševu kao deo projektnih aktivnosti Opštine Novi Bečej, „Grada u fokusu”, uz podršku Ministarstva kulture i informisanje Republike Srbije. Pesnička republika je simbolična država svih pesnika, iz svih država i na svim jezicima koji dođu i čitaju svoje pesme u Banatskom kulturnom centru.

Kako je “Pesnička republika” proistekla iz Evropskog Fejsbuk pesničkog festivala, ovogodišnji pobednik Festivala, u konkurenciji od oko 500 pesnika iz 20 država, biće proglašen u okviru programa “Pesničke republike”.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *