Počeli „Dani ludaje“

Počeli „Dani ludaje“

408
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Zabavno sportskim takmičenjem za decu „Igre sa ludajom“ zvanično je otvorena manifestacija po kojoj se Kikinda prepoznaje 33. „Dani ludaje“. Deca trećih i četvrtih razreda osnovnih škola sa teritorije Grada Kikinde podeljena po grupama nadmetala su se u igrama spretnosti kao što su ‘Sunco-cepkanje’, ‘Prenošenje ludaje’, ‘Skrivene ludaje’, ‘Leteće ludaje’ i ‘Trka kukuruza’.

Zoran Vujević i Smilja Vojnović iz Osnovne škole „Gligorije Popov“ u Ruskom Selu prvi put su učestvovali na ovom takmičenju. – Mnogo mi je zabavno i najviše mi se sviđa igra gde smo balone-ludaje prenosili od starta do cilja. Dolazili smo i ranije na Dane ludaje, ali nismo se takmičili. Ludaje ima u Ruskom Selu i mnogo ih volim, a najviše semenke da grickam – rekao je Zoran.

„Dani Ludaje“ zvanično su počeli danas, a do kraja dana na programu je izložba „Dani jeseni“ u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“, gde će biti proglašenje najboljih dečijih likovnih i literarnih radova, zatim otvaranje izložbe „Nasleđe“ Mađarskog folklornog centra Vojvodine u Galeriji „Terra“ u 19:00 časova, a u muzičkom delu od 20:00 časova posetioci manifestacije moći će da uživaju u koncertima grupe „Ođila“ i „Apsolutno romantično“.

Kako je najavila Olivera Marinkov iz Odseka za poslove razvoja grada Kikinde do kraja manifestacije, odnosno do nedelje, pripremljen je bogat program za svačiji ukus. – Sutra, u petak, grad će biti prepun mališana. Više od 500 dece prodefilovaće Kikindom u okviru Karnevala maskirnih predškolaca, u subotu nas očekuje neizostavno merenje najduže i najteže ludaje. Novina u progamu je karving, gde smo do sada navikli na rezbarenje lubenice i dinje, a ovog puta će u centru grada biti rezbarenje na bundevi. Takođe bih izdvojila i to da će ove godine gosti i građani imati mogućnost da se provozaju u pravoj Pepeljuginoj kočiji u obliku bundeve – rekla je Marinkov i dodala da sve posetioce manifestacije u večernjem delu programa očekuju koncerti poznatih izvođača.

Na bini postavljenoj na gradskom trgu u petak će se predstaviti Ana Kokić i Crvena Jabuka, dok će u subotu sve posetoce „Dana ludaje“ zabavljati Dragica Radosavljević Cakana i Lepa Brena. U nedelju su na programu koncert rok benda „Plavi ptičić“, a potom i Vlatka Stefanovskog.

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *