Počeo jesenji Sajam cveća

Počeo jesenji Sajam cveća

450
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Najrazličitije boje i vrste cveća krasiće gradski trg danas i sutra, tokom održavanja jesenjeg Sajma cveća. Oko 20 proizvođača saksijskog i rezanog cveća, sadnica, ikebana i ukrasnog bilja iz cele Vojvodine izložili su svoje proizvode na osmom po redu Sajmu cveća.

Jedan od njih je i Dušan Bobić koji je došao iz Novog Sada, a prodaje perene-trajnice. Na njegovom štandu izloženi su zumbuli, amirilisi, ali najveću pažnju Kikinđana privukle su raznobojne erike. – To je višegodišnja biljka, treba je držati u polusenci i redovno zalivati. Interesantno je to što cveta zimi, a može da stoji napolje u žardinjerama, saksijama ili direktno u zemlju može da se posadi. I prošle godine sam bio na Sajmu cveća i pošto sam bio zadovoljan kako je sve proteklo došao sam ponovo. Zainteresovanost je solidna, a ljudi u Kikindi su dobri – rekao je Bobić.

Sajam cveća već godinama na proleće i jesen organizuje Odsek za poslove razvoja grada Kikinde. Prema rečima Stefana Kresoje iz Odseka, svake godine Sajam okupi sve više izlagača. – Izlagači su uglavnom iz Kikinde, ali došli su nam i iz Novog Sada, Petrovaradina, Bačkog Petrovog Sela, Iriga, Sajana, Iđoša, Mokrina. Sigurno im je ugodno i prijatno, jer ih ima u ovolikom broju. Želimo da se ova tradicija nastavi i da naši sugrađani provedu dva lepa dana – rekao je Kresoja.

Jesenji Sajam cveća biće održan i sutra, 19. oktobra, u period od 9:00 do 18:00 časova.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *