Počinje ARKUS liga: ” Kikinda Grindex” dočekuje beogradski “Partizan”

Počinje ARKUS liga: ” Kikinda Grindex” dočekuje beogradski “Partizan”

139
0
Deli

U hali sportskog centra “Jezero” u Kikindi u nedelju, 15. septembra u okviru 1. kola ARKUS lige, muški rukometni klub “Kikinda Grindex” dočekuje ekipu beogradskog “Partizana” sa početkom od 19 časova. Tim povodom, naše rukometaše danas je na treningu u hali “Jezero” posetio gradonačelnik Kikinde Pavle Markov koji je tom prilikom podsetio na važnost kikindskog muškog rukometnog kluba “Grindex”, te da je rukomet jedan od onih sportova po kojem je i naš grad postao  prepoznatljiv:

,, Sam klub prošle godine zaigrao je u najjačoj ligi, sa najjačim klubovima u Srbiji i to je bio jedan važan ispit za Kikindu, gde je Kikinda na ovaj način postala prepoznata i ušla u žižu rukometne javnosti, i mi kao grad, svakako se čujemo sada u celoj Srbiji. Od samog početka grad Kikinda pokazivao je važnu podršku jer mi prepoznajemo da rukomet kao sport treba da bude na jednom važnom nivou, jer je to i zaslužio i opravdao desetinama godina unazad. Zasluge pripadaju čelnicima uprave kluba koji je uz najveći deo svojih snaga uspeo da napravi jednu važnu i uspešnu organizaciju što se svakako i vidi preko ostvarenih rezultata i to je nešto što je vredno pažnje. Ove godine, klub je ušao u nezgodan problem, budući da smo u najjačoj ligi i najskupljem takmičenju, to iziskuje i posebna sredstva i desila nam se mala promena da klub više nije mogao da bude finansiran od strane kompanije “Grindex”.  Ja se nadam da će momci dati sve od sebe, a mislim i da nema puno gradova u Srbiji koji pune svoju halu tako kao što mogu Kikinđani, a grad Kikinda će uvek biti tu da podrži ambicije klubova sa perspektivama i idejama “ – izjavio je gradonačelnik Kikinde Pavle Markov.

Tokom leta i u toku prethodne sezone uz pomoć lokalne samouprave i pojedinaca izvršena je rekonstrukcija kako u organizacionom, tako i finansijskom smislu, a sadašnje ambicije kluba jesu stabilizacije na organizacionom planu:

,, Kompanja “Grindex” nije mogla sama uz dotaciju opštine da finansira jedan ovakav projekat i naš zajednički dogovor je bio da finansije podelimo na više ljudi, na više kompanija i veoma smo zahvalni Milenku Jovanovu i Pavlu Markovu koji su sve to prepoznali i pomogli nam da ovaj period preživimo u jednoj normalnoj situaciji da bi danas mogli da se pripremamo za takmičenja. Kompanija “Grindex” će i dalje biti uz nas, ne u meri koja je do sad bila, ali isto tako se nadam da će se to u nekoj budućnosti vratiti na neku normalnu poziciju. U nedelju nas čeka jedna važna utakmica, atraktivan protivnik, i moj je poziv svim sugrađanima da dođu i podrže naše momke i da zajedno napravimo jednu lepu sportsku predstavu na dobrobit svih nas. Naši gosti u nedelju će biti korisnici “Naše kuće” – to su naši prijatelji koji već par godina zajedno sa nama učestvuju sa nama i mi kao klub i kao kompanija pomažemo njih” – izjavio je  direktor kluba Vojislav Bulatović.

Tokom leta, 14 klubova najvišeg ranga takmičenja u Srbiji je na inicijativu Rukometnog saveza Srbije i na svoju inicijativu oformio svoje preduzeće i po prvi put u Srbiji su klubovi ti koji će voditi ligu sa idejom da se stvori bolje i konkurentnije takmičenje kako bi se što više vodilo računa o fer pleju i suđenjima.

,, Posle završenih priprema i nekoliko pripremnih utakmica, dočekujemo prvenstvo u nedelju sa protivnikom sa renomeom, beogradski “Partizan”. Motiv sigurno neće biti problem, a nastojaćemo da prvenstvo otvorimo pobedom i nastojaćemo da tako nastavimo i dalje. Očekujemo podršku publike kao i tokom prethodnih sezona i nadamo se pobedi uz borbu na parketu” – rekao je kapiten kikindskog “Grindexa” Mirko Kenjalo.

,, Prva utakmica sama po sebi uvek je teška, još ekipa nije uigrana, kako naša tako i njihova,  i samo bih iskoristio ovu priliku da pozovem publiku da dođe u što većem broju da nam pomogne da ostvarimo ovu pobedu, jer veoma je lepo kada se prvenstvo krene sa pobedom” – izjavio je najbolji strelac muškog rukometnog kluba “Kikinda Grindex” Milan Lisica.

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *