Podeljene knjižice o bezbednosti u saobraćaju đacima u Kikindi i Mokrinu

Podeljene knjižice o bezbednosti u saobraćaju đacima u Kikindi i Mokrinu

210
0
Deli

U saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, Savet za bezbednost saobraćaja grada Kikinda i ove godine organizovao je podelu knjižica i bojanki o saobraćaju svim đacima prvacima na teritoriji kikindskog okruga. U Osnovnoj školi ,,Jovan Popović” iz Kikinde i ,,Vasa Stajić” u Mokrinu danas je knjižicu “Pažjivkova pravila o sabraćaju” i bojanku podelio član Gradskog veća Milivoj Linjački, a ukupno 440 đaka prvaka dobiće svoje primerke istih:

-,, Knjiga je primerena za decu u uzrastu u kom su, i pored te knjige tu je i bojanka koja će im poslužiti da pojedine slike oboje u odnosu na ono što su pročitala u knjizi koja pokazuje na to kakva pravila treba da budu u saobraćaju. Ono što je bitno, jeste da ono što im roditelji objašnjavaju kako i na koji način da se kreću u saobraćaju , do škole, kao i od škole do kuće svakako je i ova knjiga koja služi da podigne nivo svesti u svemu tome. Grad Kikinde u toku godine od naplate kazni koje se načine, od 30% budžeta koji se sliva koristi za ulaganje u one elemente saobraćajne infrastrukture, ali i preventivno kroz razne akcije kao što je i ova. Radili smo akcije i za vezivanje pojasa u toku vožnje, za ne konzumiranje alkohola u toku vožnje, kao i takmičenje dece predškolskog i dece osnovnog obrazovanja ,,Šta znaš o saobraćaju” – izjavio je Milivoj Linjački, član Gradskog veća.

-,, Jako mi se sviđa ova knjižica i bojanka koju sam dobila. Na semaforu ima tri boje- crvena koja znači da treba da sačekamo malo, žuta da se pripremim, a zelena da trebaš da kreneš. Uvek sedim na zadnjem mestu zato što sam jako mala i zato što tamo deca trebaju da sede”– rekla nam je Ceca Petrov iz OŠ. ,,Vasa Stajić”.

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *