Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio Kikindu

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio Kikindu

210
0
Deli

U cilju realizacije tri veoma važna projekta vezana pre svega za sportska dešavanja u gradu i opštini, Kikindu je danas posetio Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez. Zajedno sa gradonačelnikom Kikinde Pavlom Markovim, on je obišao tri  različite lokacije, na kojima su ovi projekti realizovani ili su predmet buduće realizacije. Prva poseta bila je vezana za uspeh kluba „Kozara“ iz Banatskog Velikog Sela, koji je odnedavno postao član Srpske lige. Budući da je Banatsko Veliko Selo jedna mala sredina, bilo je neophodno preduzeti određene mere u cilju poboljšanja infrastrukture samog stadiona. Ovo se odnosi, konkretno, na izgradnju nove zgrade, kako bi bili ispunjeni svi važeći standardi učestvovanja kluba „Kozara“ u najvišem rangu takmičenja. Druga poseta i drugi projekat vezani su za rekonstrukciju infrastrukutre Sportskog centra „Jezero“. Sa ukupnim investicijama od oko 11 miliona dinara, od kojih je grad Kikinda podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata sa nešto više od 3 miliona dinara, renovirani su unutrašnji deo bazena i krovna konstrukcija okrenuta ka spoljnom bazenu. Na kraju, Pokrajinski sekretar i gradonačelnik obišli su još jednu lokaciju, Osnovnu školu „Vuk Karadžić“, gde je uspešno realizovan projekat vezan za renoviranje dvorišta i ,ujedno, sportskog terena ove obrazovne ustanove. Projekat u vrednosti od 8 miliona dinara, realizovan je u saradnji Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i lokalne samouprave grada Kikinde.

Danas smo obišli tri lokacije koje imaju zajednički dodir. Prvo smo obišli fudbalski klub „Kozara“ iz Banatskog Velikog Sela. Razlog našeg obilaska je ulazak kluba „Kozara“ na viši rang fudbalske lige. Ono što se nameće kao problem jesu svi oni standardi koji su potrebni da se ispune kako bi klub mogao nesmetano da učestvuje u  takmičenju na nekom višem rangu. Drugi projekat vezan je za rekontrukciju unutrašnjeg dela bazena koji je bio u veoma lošem stanju i koji je zahtevao jednu veliku investiciju. Takođe, nedavno je završen i deo oko same hale. Treća lokacija koju smo posetili bila je Osnovna škola „Vuk Karadžić“ u Kikindi. Imali smo jedan veoma neuslovljen sportski teren u okviru same škole gde se održava nastava ali i provodi vreme na odmoru, a sada imamo jedan veoma reprezentativan teren. Stoga se zahvaljujem još jednom Pokrajini na pomoći“, izjavio je gradonačelnik Kikinde Pavle Markov.

,, Praksa Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu je da se svi projekti vezani za izgradnju sportskih projekata i sportske infrastrukture obiđu na samom terenu i da se čuje konkretno od nosioca infrastrukture šta je to što oni žele. U Banatskom Velikom Selu smo zajedno sa čelnicima fudbalskog kluba „Kozara“ obišli postojaću infrastrukturu, glavni i pomoćni stadion, i ovom prilikom bih, i kao Pokrajinski sekretar i kao bivši sportista, čestitao fudbalskom klubu na ulasku u viši rang takmičenja, Savezni rang, Srpska liga. Što se tiče projekta vezanog za sanaciju untrašnjeg bazena u SC „Jezero“, ja moram da naglasim da je Pokrajinski sekretarijat sufinansirao, a da je grad Kikinda većinski finansirala taj projekat. Dobili smo jedan ozbiljan objekat koji u narednim godinama svi građani, deca i sportisti mogu da koriste na najbolji mogući način. Na kraju, mogu da kažem da sam posebno zadovoljan ovim što danas mogu da vidim u dvorištu Osnovne škole „Vuk Karadžić“,sa obzirom da sam lično obišao ovaj teren u prethodnom stanju i video koliko je bio neuslovan i nebezbedan za decu i  njihov boravak. Danas ovde imamo jedan moderan teren, multifunkcionalan u samom srcu grada, i sigurno da je ovaj prostor dobio totalno drugi smisao“, izjavio je Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez.

Veoma sam srećna i zadovoljna, jer je realizacija ovog projekta nešto zaista veliko za našu školu. Veliko mi je zadovoljstvo što ćemo u ponedeljak, na početku nove školske godine, decu ove škole dočekati sa jednim sasvim novim dvorištem, gde ćemo osmisliti jedan malo drugačiji prijem đaka prvaka i ostalih učenika. Dobili smo jedan divan teren koji će zahvaljujući ovoj izuzetnoj lokaciji  postati domaćin raznih sportskih susreta“, obrazložila je Olivera Lazić, direktorica Osnovne škole „Vuk Karadžić“ i dodala:

Moram da se pohvalim i time da su sportisti ove škole godinama zaista jedni od najboljih u gradu i uz podršku naših nastavnika fizičkog vaspitanja učestvujemo i osvajamo nagrade na raznim takmičenjima Republike Srbije. Želela bih da izrazim jednu veliku zahvalnost našem gradonačelniku i gospodinu Batezu koji su prepoznali neophodnost da sei i ovaj projekat realizuje do kraja “ – zaključila je Lazić.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *