Pokrenuta nacionalna kampanja ,,Šampioni bezgotovinskog plaćanja” takmiče se gradovi i opštine

Pokrenuta nacionalna kampanja ,,Šampioni bezgotovinskog plaćanja” takmiče se gradovi i opštine

107
0
Deli

Кancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu u saradnji sa NALED-om i uz podršku kompanija Mastercard i Visa, pokrenula je danas nacionalnu kampanju i takmičenje gradova i opština „Šampioni bezgotovinskog plaćanja“.

Cilj kampanje je jačanje svesti građana o prednostima razvoja bezgotovinskog društva i predstavlja jednu od mera Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije 2019 – 2020.

U takmičenju će moći da učestvuju svi gradovi i opštine koji su omogućili plaćanje taksi i naknada platnim karticama na šalterima, a oni gradovi i opštine koji motivišu svoje građane da se opredele za upotrebu ovog načina bezgotovinskog plaćanja u periodu od 1. jula do 31. decembra ove godine i zabeleže najveći broj plaćanja na POS terminalima u odnosu na broj stanovnika zaslužiće vredne nagrade.

Prvoplasirana lokalna samouprava biće nagrađena dečijim igralištem u vrednosti od 20.000 evra, pet prvoplasiranih dobiće internet prezentaciju „U službi građana“, u skladu sa standardima internet prezentacije Vlade Republike Srbije, a prvih 10 gradova i opština plaketu „Šampioni bezgotovinskog plaćanja“ koja će biti uručena na završnoj konferenciji u Beogradu.

Kikinda spremno dočekuje ovo takmičenje i poziva građane da plaćanje taksi, naknada, poreza na imovinu vrše bezgotovinski putem POS terminala instaliranim u uslužnom centru. U okviru kampanje obezbeđene su i najniže provizije za uplate na šalterima – 45 dinara za iznose manje od 4.500 dinara odnosno 1% za veće iznose, kao i besplatno brendiranje šalter sale i učešće u kampanji i promociji.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *