Popularizacija rukometa održavanjem memorijala “Aleksa Đukanov”

Popularizacija rukometa održavanjem memorijala “Aleksa Đukanov”

150
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Memorijalni turnir u rukometu “Aleksa Đukanov” okupio je danas u Mokrinu oko 150 dece iz tog mesta,  Sente, Novog Kneževca, Ade, Ruskog Krstura i Kikinde. U organizaciji ŽRK “Mokrin”, ovaj turnir već pet godina za redom održava se u cilju popularizacije rukometa, a u čast osnivača mokrinskog rukometnog kluba, muškog i ženskog.

Predsednik Ženskog rukometnog kluba “Mokrin” Igor Knežev objasnio je da rukomet u ovom banatskom selu ima dugu tradiciju i da je cilj ovog sportskog događaja da približe rukomet što većem broju dece. – Suština je popularizacija rukometa, na turniru su igrali dečaci i devojčice mešovito, podeljeni u 12 ekipa. Aleksa Đukanov je registrovao mokrinski klub, ženski i muški, davne 1953. godine. Ove godine obeležavamo 65 godina postojanja. Mislim da ćemo dočekati i 70, pa da napravimo veći turnir, odnosno da ne bude jednodnevni, nego višednevni – rekao je Knežev i dodao da je Grad Kikinda pomogao u organizaciji turnira, te da se nada da će ta praksa biti nastavljena i u budućnosti.

Prema rečima člana Gradskog veća Miodraga Bulajića kada je rukomet u pitanju, Mokrin je važan deo sportske porodice grada Kikinde. – To je potvrđeno rezultatima u prethodnom periodu. Grad će uvek na pravi način podržati sportske turnire i manifestacije poput ove, a ovakvi uslovi, ovakva sportska hala, talentovana deca, sportski stručnjaci koji rade sa njima su sigurno garant budućnosti mokrinskog rukometa – rekao je Bulajić.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *