Poziv autorima da učestvuju na 9. Evropskom Fejsbuk pesničkom festivalu

Poziv autorima da učestvuju na 9. Evropskom Fejsbuk pesničkom festivalu

248
0
Deli

Organizatori 9. Evropskog Fejsbuk pesničkog festivala, Banatski kulturni centar i Novosadski sajam, pozivaju pesnike da se prijave za učešće na ovom događaju. Ovogodišnji Festival biće održan 10. i 11. marta 2018. godine  na Novosadskom sajmu u okviru Međunarodnog sajma knjiga.

Slanjem jedne svoje neobjavljene pesme na maternjem jeziku, autori stiču mogućnost da govore svoje stihove na Međunarodnom sajmu knjiga u Novom Sadu, osvoje nagradu koja je objavljivanje zbirke pesama, kao i da njihove pesme budu objavljene u zborniku. Pored toga, stiču mogućnost da  sretnu svoje Fejsbuk prijatelje pesnike i upoznaju nove iz raznih gradova i država, učestvuju na Festivalu putem Fejsbuka, ako su sprečeni da dođu u Novi Sad, a svojim učešćem steknu pravo da postanu državljani Pesničke republike i dobiju pasoš.

Autori koji žele da učestvuje treba da pošalju jednu neobjavljenu pesmu na maternjem jeziku i lične podatke (ime, prezime, adresa, telefon) do 28. februara 2018. godine na e-mail: fejsbukfestival@gmail.com.

Pod neobjavljenom pesmom podrzumeva se pesma koja nije objavljena u katalogizovanoj publikaciji, u štampanoj ili elektronskoj formi (knjiga, časopis), a ne podrazumeva pesmu objavljenu na Fejsbuku, ličnom blogu i sl.

Slanjem pesme autor se prijavljuje za učešće i istovremeno konkuriše za nagradu i objavljivanje u zborniku.

Pravo učešća na Festivalu imaju svi koji pišu poeziju bez ograničenja – starosnog, polnog, verskog, nacionalnog, profesionalnog.

Prvostepeni žiri će odluku o užem izboru doneti do 1. juna, a drugostepeni će svoju odluku proglasiti na manifestaciji Pesnička republika, koja se održava novembra meseca u Banatskom kulturnom centru u Novom Miloševu. Knjiga pobednika će biti objavljena i promovisana na 10. jubilarnom Evropskom Fejsbuk pesničkom festivalu.

Festival  svake godine okuplja, u virtuelnom i stvarnom svetu, oko 500 pesnika iz oko 20 država sveta, koji svoje stvaralaštvo predstavljaju na Fejsbuku, sa ciljem da njihovu virtuelnu pesničku komunikaciju pretvori u stvarnu gostovanjem na Novosadskom sajmu. Pesnici koji nisu u mogućnosti da prisustvuju Festivalu učestvuju virtuelnim putem preko Fejsbuka postavljanjem svoje pesme na Fejsbuk stranici Festivala.

Evropski Fejsbuk pesnički festival pokazuje da je poezija univerzalna tvorevina ljudskog duha koja ne priznaje granice i barijere između pesnika, nacija, država i jezika.

Sve dodatne informacije moguće je dobiti putem e-mejl adres: fejsbukfestival@gmail.com

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *