Poziv za volontere u biblioteci ,,Jovan Popović”

Poziv za volontere u biblioteci ,,Jovan Popović”

113
0
Deli

Ukoliko imate između 15 i 20 godina, volite druženje i timski rad, postanite volonter u Narodnoj biblioteci ,,Jovan Popović”.

,,Mi smo započeli taj projekat u novembru 2018.godine i naša namera jeste da taj projekat traje i da bude tu, koliko i biblioteka. Shvatili smo da postoje određene potrebe naše mlade generacije i korisnika starije generacije, i zbog toga smo uveli to volontiranje u biblioteci. Pre svega, želimo da naša omladina stekne neka nova znanja i iskustva koja će moći kasnije da primeni, što u daljem obrazovanju, što u životu. Oni će naravno dobiti i potvrdu da su volontirali kod nas, a moći će i da budu korisni svojoj zajednici i mislimo da je to stvarno jedan divan osećaju uzvratiti svojoj zajednici i dati svoj doprinos društvu.Na taj način ih učimo i razvijamo njihovu humanost. Mi verujemo da su oni već humani, samo to treba probuditi ili razvijati dodatno. Imamo i dosta projekata u planu što se tiče naših volontera.Prvi u nizu jeste da naše knjige stignu do svih naših korisnika.Imamo dosta korisnika koji iz određenih razloga možda ne mogu tako često da dolaze do biblioteke, i tu nastupaju naši volonteri koji će određenim danima u nedelji njima odneti tražene knjige. Svako ko želi može da se prijavi uvek, tokom cele godine, nismo vezani ništa kalendarski, kad god budu mogli da izdvoje svoje vreme oni mogu da se jave i mi ćemo naći kako da iskoristimo njihovo slobodno vreme, pošto imamo različite projekte, različite poslove, tako da ukoliko imaju neke afinitete moći će to da se iskoristi, a što se tiče naših korisnika, oni mogu da se prijave na telefon odeljenje ili direktno na odeljenju,da žele da im se knjige dostave kod kuće i na taj način ćemo sarađivati” – istakla je Dunja Brkin Trifunović.

 

 

 

 

 

 

Pored projekata koji realizuje Narodna biblioteka ,,Jovan Popović” ono što je novina za sve korisnike biblioteke i čitaonice jeste i da je krajem decembra sa radom aktiviran i besplatan wifi za sve korisnike, a čiji je ruter donirao gospodin Mirko Marković  predsednik internet kluba Srbije u okviru projekta ,,Wifi Kulture Srbije”.

,,Biblioteke su svuda u svetu, pa i kod nas, prestale da budu mesta gde dođete, uzmete knjige, zamenite ih.Biblioteke su prestale da budu mesta gde ljudi samo čitaju knjige. Biblioteke se brinu prvenstveno o ljudima i njihovim potrebama. Tako da, mi imamo čitaonicu gde će neko učiti, i imamo računare, elektronsku čitaonicu gde će neko drugi iskoristiti naše računare, štampač, skener za svoje potrebe, što potrebe za školu, što za posao. Aktiviran je besplatan Wifi koji kada neko dođe kod nas u biblioteku, i iskoristi internet u svoje svrhe, prosto mi se trudimo da budemo na usluzi korisnicima, ovo je ipak 21. vek i bez interneta se ne može skoro ništa uraditi, a na internetu većina poslova može da se završi, tako da je to jedan naš mali doprinos svemu tome i drago nam je što učestvujemo u projektu ,,Wifi Kulture Srbije” , jer se trudimo da osluškujemo potrebe korisnika i daa u skladu sa tim i delujemo i nadamo se da ćemo u tome uspeti i da ćemo nastaviti da idemo u korak sa njihovim potrebama”- zaključila je Brkin Trifunović.

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *