Predavanje na temu joge u četvrtak u Kulturnom centru

Predavanje na temu joge u četvrtak u Kulturnom centru

125
0
Deli
Foto: Pixabay

Jogi sa Himalaja Svami Duruganand Sarasvati održaće predavanje na temu “Joga energija života” u četvrtak, 14. juna, u Kulturnom centru Kikinda. Predavanje će biti održano u velikoj sali sa početkom u 19:00 časova.

Joga je drevna metoda samorazvoja koja podrazumeva upotrebu nekoliko tehnika, odnosno fizički položaj, vežbe upravljanja energijom putem disanja, relaksaciono-meditativne vežbe, koncentracije, meditacije i samorealizacije. Joga predlaže usvajanje vrednosnog sistema koji kreira životnu filozofiju iz koje proizilazi novi razvojni životni stil.

Svami Duruganand Sarasvati rođen je 1947. godine u Indiji. Nakon univerzitetskih studija u Kalkuti, odlučio je da ode na Himalaje radi svog unutrašnjeg istraživanja. Posle višegodišnje prakse joge, Svami Duruganand preuzima zavet odricanja kako bi se u potpunosti posvetio unutrašnjem istraživanju. Meditirao je u pećinama Himajala prilikom čega je naučio i usavršio razne tehnike. Danas živi u Rišikešu, drži seminare, sastanke, predavanja. Autor je nekoliko knjiga o jogi.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *