Predstava “Izbiračica” u novoj pozorišnoj sezoni

Predstava “Izbiračica” u novoj pozorišnoj sezoni

252
0
Deli

Na repertoaru Narodnog pozorišta Kikinda u ovogodišnjoj sezoni naći će se i nova predstava, odnosno komad “Izbiračica” Koste Trifkovića. Rediteljka Jana Maričić uveliko radi sa ansamblom kikindskog pozorišta i gostujućim glumcima iz Beograda i Sombora kako bi sve bilo spremno za premijeru koja je zakazana za 20. oktobar.

Priču o lepoj, popularnoj i razmaženoj devojci iz visokog društva, koja istovremeno ima tri prosca, rediteljka donosi na malo drugačiji način. Umesto fokusa na glavnoj glumici, Jana Maričić u prvi plan stavlja porodicu. – U središtu ove predstave je zapravo odnos između Malčike i njenih roditelja, koje tumače Mihailo Laptošević i Marina Vodeničar, i u tom smislu se nadamo da će ova naša predstava korespondirati sa današnjim vremenom i sa tim popularnim stilovima vaspitanja i roditeljstva koji su prezaštićujući – objasnila je rediteljka, kojoj je ovo prva saradnja sa Narodnim pozorištem Kikinda.

Naslovnu ulogu komada, Malčiku, glumi Vanja Nenadić iz Narodnog pozorišta Sombor. – Trudim se da ovo čitanje Malčike bude malo drugačije u odnosu na to šta smo imali priliku da gledamo do sada. U Trifkovićevom komadu ona jeste napisana kao jedan mali tiranin, ali ja se trudim da joj dam sve neke ljudske osobine i da je opravdam, što jeste zadatak svakog glumca – istkla je Vanja Nenadić.

Kako je objasnio direktor Narodnog pozorišta Kikinda Brane Marjanović odlučili su se da rade “Izbiračicu” upravo jer se radi o našoj klasičnoj literaturi. – Smatrali smo da u našem repertoaru nema dovoljno domaćih autora, pogotovo autora koji su se bavili našim, vojvođanskim miljeom i stoga smo se opredelili za ovaj komad – objasnio je Marjanović.

Pored Vanje Nenadić, Marine Vodeničar i Mihaila Laptoševića u predstavi igraju Tanja Markov, Nikola Joksimović, Miljan Davidović, Stefan Ostojić, Branisalv Čubrilo Rus, Mina Stojković, Miljana Kravić i Slavoljub Matić.

Nova sezona u Narodnom pozorištu Kikinda zvanično počinje u subotu, 6. oktobra u 20:00 časova, kada je na repertoaru predstava “Mirogord” N.V. Gogolja u režiji Anđelke Nikolić. Ova predstava premijerno je prikazana krajem prošle pozorišne sezone.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *