Predstava “Samo da ti kažem koliko te volim” Kikinđanima izmamila osmehe

Predstava “Samo da ti kažem koliko te volim” Kikinđanima izmamila osmehe

207
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

U okviru “Kikindskog leta”, publika je ovog vikenda imali priliku da vidi predstavu “Samo da ti kažem koliko te volim” na letnjoj sceni u dvorištu Muzeja. Ovu predstavu o muško-ženskim odnosima iz različitih uglova već čitavu deceniju širom sveta igraju Milenko Pavlov i Ljiljana Đurić.

Gde god da su nastupili, prema rečima Ljiljane Đurić, publika je pozorišnu salu napuštala osmehujući se. – Zanimljivo je to što je publika prepoznala sebe i što se svuda slatko smejala, bez obzira na podneblja gde smo igrali, jer nije to humor koji je specifičan za neko određeno područje. To je humor koji je prisutan u braku, kad čoveku otpadne dugme na košulji, kad se isfleka, kad se posvađa sa ženom, kada žena vidi pismo za koje ne zna od koga je. To su neke uobičajne situacije – objasnila je glumica.

Predstava je rađena po noveli italijasnkog pisca Antonija Amura, a dramatizaciju potpisuje Duško Anđić. Predstava je nagrađena na mnogim festivalima, a uskoro će obeležiti i jubilej, odnosno 150. izvođenje u Srbiji.

Više muških, stvarnih i mogućih likova iz sadašnjeg vremena igra Milenko Pavlov, koji je lokalnoj publici dobro poznat, s obzirom na to da je jedan deo karijere proveo u kikindskom Narodnom pozorištu. – Voleo bih češće da dolazim, ovde sam jedno vreme i živeo. Radili smo puno predstava, bio sam vrlo srećan i zadovoljan. Kikindsko pozorište je divno, puno smo putovali, gostovali na festivalima, pravili predstave. Ja sam se ovde u Kikindi osećao domaćinom. Divni ljudi i divne uspomene – rekao je Pavlov i dodao da bi voleo ponovo da igra u kikindskom Narodnom pozorištu.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *