Predstavljanje knjige “Nemoć prava” sutra u Narodnoj biblioteci

Predstavljanje knjige “Nemoć prava” sutra u Narodnoj biblioteci

118
0
Deli

Knjiga “Nemoć prava”, Pravno-politikološke rasprave, prof. dr Jovice Trkulje biće predstavljena sutra, 18. maja u Narodnoj biblioteci “Jovan Popović” u Kikindi. Književno veče počinje u 19:00 časova, a pored autora o knjizi, objavljenoj u  saizdavaštvu Glasnika i Dosije studija, govoriće prof. dr Slaviša Orlović, Miloš Jevtić i dr Đorđe Sibinović.

Kako je u recenziji “Nemoći prava” naveo akademik Danilo N. Basta potrebno je istaći veliki saznajni potencijal tekstova uvršetnih u ovu knjigu. – Ko je god bude uzeo u ruke i posvetio joj čitalačku pažnju, doći će do uvida i istina koji će mu omogućiti da pronikne u prirodu i protivrečnost onoga što se u Srbiji, pogotovo na tlu prava i politike, događalo tokom poslednjih triju decenija. Ova knjiga krije u sebi moć samoosvešćivanja. Posebno treba pomenuti i, štaviše, snažno podvući da je Trkuljina knjiga Nemoć prava nastala primenom analitičko-kritičkog metoda. Njene analize nisu „ravnodušne“ i hladne, već su prožete kritičkim patosom, sve u težnji, po sebi plemenitoj, da se klici nade omoguće rast i razvoj – predočio je Basta.

Jovica Trkulja (Kikinda, 1952) diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Na istom fakultetu radi od 1976. godine i biran je u sva univerzitetska zvanja za predmet Politički sistem. Bio je šef Katedre za javno pravo Pravnog fakulteta. Objavio je dvanest knjiga i oko sto članaka iz oblasti javnog prava i politčkog sistema. Osnovao je i uređivao više časopisa (Gledišta, Srpska politička misao, Hereticus) i stručnih biblioteka Službenog glasnika, Pravnog fakulteta u Beogradu i drugo. Glavni je i odgovorni urednik časopisa Hereticus i Biblioteke „Politika i društvo“.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *