Predstavljen projekat “Matura 2019”: najavljena pojačana bezbednost

Predstavljen projekat “Matura 2019”: najavljena pojačana bezbednost

211
0
Deli

Projekat “Matura 2019” sa ciljem očuvanja i povećanja bezbednosti u saobraćaju podržan od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva unutrašnjih poslova i  podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja predstavljen je danas u Gradskoj kući. O konkretnim aktivnostima u našem gradu koje su planirane za kraj ovog i početak narednog meseca govorili su Jasmina Milankov ispred Odseka za poslove razvoja grada, Marko Markovljev, organizator programa Kulturnog centra Kikinda i Marko Sremčev, zamenik načelnika Odeljenja policije PU Kikinda:

,, Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova započeli su sa realizacijom projekta “Matura 2019″ čiji je cilj očuvanje i povećanje bezbednosti učenika završnih razreda srednjih škola i očuvanju povoljnog stanja bezbednosti povodom organizovanja proslava maturskih večeri i drugih školskih svečanosti koje će biti organizovane povodom završetka školske godine. Uključeni su lokalna zajednica, školske uprave, centri za socijalni rad kako bi se završetak školske godine organizovao što bezbednije po same maturante. Tokom projekta, policijski službenici održaće predavanja maturantima gde ćemo im ukazati na štetnost konzumiranja alkohola i droga i apelovati na njih da ne remete javni red i mir ali, isto tako da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa jer na taj način čuvaju svoju, ali i bezbednost svojih drugova” – izjavio je Sremčev dodavši da će policija  u danima završetka školske godine, maturskih proslava i drugih manifestacija dodatno kontrolisati javni red i bezbednost saobraćaja u blizini škola kao i ugostiteljske  objekte u kojima će biti organizovana maturska slavlja, ali i školska dvorišta i kikindske ulice.

Policijska uprava je i proteklih godina  sprovodila projekat “Matura” čime je pokazala dobre rezultate, jer za vreme i nakon završetka maturskih proslava nije evidentirana ni jedna saobraćajna nezgoda niti incidenti  u kojem su učestvovali maturanti.

Marko Markovljev, organizator programa u Kulturnom centru Kikinda, najavio je da će u petak, 17. maja biti održana tradicionalna, 12. po redu Maturantska parada i Maturantski ples :

,, Očekuje se oko 450 maturanata iz sve četiri kikindske srednje škole kojoj se maturanti Kikinde zaista mnogo raduju, probe su uveliko u toku, spremamo se, svi uče plesne korake, čak i oni koji ne nauče, moći će to u petak da učine. Čitav događaj počinje negde oko 9 sati ujutru kada će maturantima biti podeljenja plesna oprema, nakon toga održavamo nekoliko proba, da bi se negde oko 11:30 skupili na gradskom trgu ove godine, ispred Muzeja, gde ćemo tačno u podne biti uključeni u signal slovenačkog radija kako bi bili sinhronizovani sa svim ostalim gradovima koji učestvuju u plesu “  – rekao je Markovljev.

Grad Kikinda se priključila globalnom projektu “Matura 2019” prigodnim programom kako bi upotpunili proslavu mature:

,, 22. maja će se u dvorištu Ekonomsko-trgovinske škole održati turnir u basketu 3 na 3 za sve srednjoškolce, a prijavljivanje se vrši u Kancelariji za mlade grada Kikinde. Centralna manifestacija “Raspust za sve” održaće se 31. maja i 1. juna. Organizovan je ples za učenike završnih razreda osnovnih škola pod nazivom “Plešimo zajedno” na gradskom trgu u petak 31. maja sa početkom od 11:30. Nakon toga, od 17 sati gošća našeg grada biće poznata jutjuberka Anna koja će se družiti sa svim mladima koji budu prisutni i od 19 sati će biti organizovan koncert Sare Jo. U subotu, 1. juna od 15 sati na gradskom trgu, naš sugrađanin Nemanja Tricky Blažić koga svi dobro znaju sa prijateljem Vesićem imaće druženje sa mladima – pitanja i odgovori, a od 16 sati će biti organizovan turnir u basketu gde će pobedničke ekipe igrati protiv Trikija. Za večernje sate predviđen je koncert mladog Ljubomira Stankovića, pobednika jednog od muzičkog ciklusa takmičenja ,,Pinkove zvezdice” – izjavila je Jasmina Milankov ispred Odseka za poslove razvoja grada.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *