Predstavljen roman ,,Tuđ” u Kulturnom centru Kikinda

Predstavljen roman ,,Tuđ” u Kulturnom centru Kikinda

168
0
Deli

Dragan Savić iz Bečeja predstavio je u Kulturnom centru Kikinda  knjigu pod nazivom „Tuđ“. Reč je o autobiografskom romanu koji govori o njegovom detinjstvu, životu u hraniteljskoj porodici, unutrašnjim borbama i potrazi sa biološkom majkom.

Na ovom delu Savić je radio oko 3 godine. Ono je plod višegodišnjih razmišljanja i emocija, koje je na početku prenosio na papir, a potom ih je pretočio u elektronsku formu. Ti zapisi su za njega predstavljali svojevrstan „izduvni vetil“, jer, kako kaže, prvobitno nije imao u planu da izda roman:

,,Teško mi je bilo napisati ovu knjigu jer, to je ipak moje prvo delo. Nisam do sada bio u književnim vodama, mada sam kada me uhvati tuga, ili što bi Balašević rekao “D mol” pisao odlomke i ostavljao u kraj dok jedna moja prijateljica nije to pročitala i nagovorila me da ja to objedinim i od toga napravim  knjigu. Sama knjiga govori o mom odrastanju u hraniteljskoj porodici, kroz šta sam sve prolazio, kako me je sredina prihvatala, moja težnja da pronađem svoje korene i poreklo, trnoviti put kojim sam prolazio i kojim prolazim sve do danas. Smatram da pisanom rečju mogu da doprem mnogo dalje nego na bilo koji drugi način, čak možda i do ljudi koji nešto znaju o meni, a koji nisu imali prilike da me upoznaju”- rekao je autor.

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *