Predstavljena knjiga ,,Događanja i dogodovštine” Milutina Lute Pavlovića

Predstavljena knjiga ,,Događanja i dogodovštine” Milutina Lute Pavlovića

117
0
Deli

U Domu učenika srednjih škola ,,Nikola Vojvodić” u Kikindi predstavljena je knjiga jednog od, po mnogima, kralja driblera u košarci, Milutina Lute Pavlovića. Prva samouka košarkaška znanja stekao je upravo u našem gradu zajedno sa izuzetnom generacijom koja je nekoliko godina kasnije popunila mnoge beogradske klubove:

,,Knjigu ,,Događanja i dogodovštine” sam pisao svega 28 dana, a prethodnu knjigu, enciklopedijskog karaktera, pod nazivom ,,Prva i jednstvena”, bilo je mnogo teže napisati jer je upravo ta knjiga  obrazovala više košarkaške trenere rasute po celom svetu. Postoji jako puno anegdota i na nagovor sina sam krenuo da zapisujem sva događanja i dogodovštine tokom mog 75 godina dugog staža u košarci. 61 priča sa 162 ličnosti, od kojih su neke izuzetno značajne,  u sebi imaju dozu  blagog humora i pisane su tako da služe dobrom raspoloženju. Velika draž knjige je u tome što u svojim pričama govorim i o običnim ljudima koji su upadali u određene nevolje. Dok sam je pisao, ja sam se razonodio. Posebnu čast sam posvetio Ivanu Subotičkom Gibanici, prvom košarkaškom treneru u Kikindi i njegovu sliku ću pokloniti vašem košarkaškom klubu” – izjavio je Luta Pavlović

,,Luta Pavlović je u svojim ,,Događanjima i dogodovštinama” pustio malo emocijama na volju i pisao iz svog života. To jeste knjiga o događajima u životu, ali i priča koja oslikava lucidnost Lutinog života. Može se tumačiti i kao jedna zbirka događaja koja u jednom dužem periodu oslikava razvoj košarke u relativno širokom prostoru, u kojem je i Luta živeo i bavio se” – zaključio je recezent knjige, dekan Fakulteta za sport i turizam Prof. dr. Zlatko Ahmetović.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *