Predstavnici Crvenog krsta Kikinda donirali televizor i električnu pumpicu za porodilje porođajnom...

Predstavnici Crvenog krsta Kikinda donirali televizor i električnu pumpicu za porodilje porođajnom odeljenju

270
0
Deli

U okviru akcije ,,Deca-deci”  i ,,Čaj od srca” predstavnici Crvenog krsta Kikinda su prikupili sredstva u iznosu od 28.000 dinara, te su danas posetili porođajno odeljenje kikindske bolnice gde su im uručili televizor i električnu pumpicu za porodilje:

,,U protekloj godini prodajom novogodišnjim čestitiki i prikupljanjem novogodišnjih pazara u akciji ,,Čaj od srca” prikupili smo sredstva u iznosu od 28.000 dinara – 15.000 dinara smo odvojili za električnu pumpicu za porodilje, a 13.000 dinara je odvojeno za televizor. Trudili smo se i  ove godine da sredstva budu usmerena našim najmlađim sugrađanima, isto tako i njihovim majkama. Ovo je akcija koja se realizuje od 1998. godine,pomagali smo do sada i dečije odeljenje,školu ,,6. oktobar” , i uvek su ta sredstva bila usmerena ka deci i ovo je prilika da se zahvalim i našim sugrađanima koji svakako imaju kulturu davanja, solidarni su, prepoznaju potrebu da se uključuju u ovakve akcije koje svakako da koriste onima kojima je pomoć najpotrebnija”- rekla je Danijela Bljelac sekretar Crvenog Krsta Kikinda.

 

 

 

 

 

 

 

,,Hteo bih da se zahvalim Crvenom krstu na ovoj vrednoj donaciji našem porodilištu koja nam je zaista bila preko potrebna. Samom donacijom će trudnicima i porođajnim ženama biti mnogo ugodnije i bolje na našem odeljenju” – izjavio je doktor, ginekolog Stanislav Blažić.

 

 

 

Ipak, što se tiče opremljenosti, ginekološko-porođajnom odeljenju su neophodni  stolovi kojih trenutno ima samo dva a  što se tiče broja ginekologa on je sveden na minimum- svega njih 5.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *