Premijera predstave “Buba u uhu” 19. oktobra u Narodnom pozorištu

Premijera predstave “Buba u uhu” 19. oktobra u Narodnom pozorištu

130
0
Deli

Nova pozorišna sezona u kikindskom Narodnom pozorištu počeće 19. oktobra, premijernim izvođenjem predstave “Buba u uhu” koja je ujedno i 337. premijera u radu ovog pozorišnog ansambla. Vodvilj Žorža Fejdoa režira Petar Jovanović:

– ,, Tekst je napisan 1907. godine, a mi smo radnju takođe smestili  u Pariz, ali u pedesete godine, jer su mnogo bliže nama. Komad govori o imućnoj, buržoaskoj porodici u kojoj su glavni likovi muž i žena. On vodi jednu američku osiguravajuću kuću, ali spetom okolnosti, njihov uštogljeni, uigrani svet, počinje da se raspada. Oni završavaju u jednom sumnjivom hotelu, a publika će videti šta će se na kraju dogoditi” – rekao je Jovanović.

U novoj predstavi “Buba u uhu” glumac i direktor Narodnog pozorišta Nikola Joksimović imaće dve uloge, naizgled  dva skoro identična, ali suprostavljena lika koji stvaraju određenu zabunu i proizvode komične situacije:

– ,, Opredelili smo se ponovo za komediju, jer je to žanr koji publika prihvata, a naš ansambl se dobro snalazi u vodvilju. Ovo je četvrti put da se jedan komad Žorža Fejdoa igra u kikindskom pozorištu, 1981. godine igrali smo “Idemo u lov” , četiri godine kasnije “Silom muž” , a šest godina posle postavljeni su kultni “Preljubnici” koji su na “Danima komedije” u Jagodini dobili nagradu stručnog žirija” – rekao je Joksimović.

Svi likovi vezani su za glavni, kojeg igra Nikola Joksimović. Njegovu ženu tumači Marina Vodeničar. Osim njih u predstavi igraju Đorđe Marković, Branislav Čubrilo Rus, Dragan Ostojić, Branislav Knežević, Slavoljub Matić i Nebojša Rako, koji je ulogu dobio na audiciji. Ženski deo ekipe čine Mina Stojković, Gordana Rauški i Tanja Markov.

Foto: Narodno pozorište Kikinda – fejsbuk grupa

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *