Premijera predstave “Ružno pače” u nedelju na sceni ,,Laneta”

Premijera predstave “Ružno pače” u nedelju na sceni ,,Laneta”

153
0
Deli

Dečije pozorište ,,Lane” ove nedelje, 6. oktobra sa početkom od 17 časova obradovaće naše najmlađe sugrađane premijernim izvođenjem predstave “Ružno pače”. Reč je o toploj priči o jednom pačetu, koje sreće razne likove odrastajući u sredini koja ga ne prihvata, međutim, uvek ima onih kojima razlike ne predstavljaju problem, i zahvaljujući njima ovo pače pronalazi svoj put.

-,, Na predstavi smo radili dva meseca, Nataša Ilić je radila tekst za ovu predstavu, Milan Vujić režiju, dok je songove radila Svetlana Milić. Imamo običaj da kažemo da je predstava rađena u produkciji ,,Lane” jer smo mi kao starije kolege učestvovali u svemu ovome. Ono što je jako bitno da naglasimo jeste da u predstavi uloge tumači 16 glumaca iz starije i mlađe grupe naše školice glume, neki od njih su prvi put na sceni i predstava je lutkarsko-dramskog karaktera.Predstavu smo probali da prilagodimo današnjim klincima, da u samoj režiji tekst prilagodimo njihovom rečniku i da im pustimo toliko na slobodi da mogu da uživaju u svojim ulogama a da ujedno i kažu to što misle. Svaki dan imamo probe i iskreno se nadam da će publika u nedelju biti zadovoljna. Predstava govori o razlikama koje trebamo da prihvatimo, gde jedno ružno pače pronalazi svoj put postajući labud kroz celu priču ujedno nailazeći na negodovanje i neprihvatanje okoline, međutim, on na kraju pronalazi sebe, ali i svoje prijatelje, i negde poruka predstave jeste da smo svi isti, da odelo nije ono što nas čini ljudima i da ne treba da postoje razlike” – rekao je glumac dečijeg pozorišta ,,Lane” Aleksandar Maletin.

Tekst: Nataša Ilić
Režija: Milan Vujić
Kompozitor songova: Svetlana Ceca Milić
Odabir muzike: Nebojša Borjan
Scenografija, kostim i izrada lutaka: Milan Vujić, Snežana Vujić, Miloš Vujić, Zoran Vujić

Igraju: Mina Bjelić, Marta Katai, Andrej Jesić, Anastazija Palfi, Dunja Rujević, Ivana Varađanin, Milica Češljar, Milana Nedin, Marko Mijić, Stefan Bilić, Una Grbić, Adrijan Molnar, Sara Vašalić, Danilo Milovanov, Aleksandra Vukobrat, Nina Marinkov i Miloš Vujić.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *