Preventivom do povećanja bezbednosti na maturskim proslavama

Preventivom do povećanja bezbednosti na maturskim proslavama

167
0
Deli

Ministarstvo unutrašnjih poslova uz podršku Ministrastva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja realizuju projekat „Matura 2018“. Cilj ovog projekta je povećenje bezbednosti učenika završnih razreda srednjih škola i očuvanje povoljnog stanja bezbednosti za vreme maturskih proslava i drugih školskih manifestacija.

Pripadnici Policijske uprave u Kikindi maturantima Gimnazije ”Dušan Vasiljev” i Ekonomsko trgovinske škole održali su četiri predavanja, na kojima su im ukazali na štetnost konzumiranja alkohola i droga i apelovali na njih da tokom proslava ne remete javni red i mir i da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa jer na taj način čuvaju svoju i bezbednost svojih drugova.

U periodu od 23. do 29. maja ove godine, u ostalim srednjim školama na području Policijske uprave Kikinda biće održana ova predavanja, kao i pojačana kontrola učesnika u saobraćaju.

Pored preventivnih aktivnosti, pripadnici policije će u dane završetka školske godine i održavanja maturskih proslava dodatno kontrolisati javni red i bezbednost saobraćaja u blizini školskih dvorišta, na ulicama, trgovima i u blizini objekata u kojima će se organizovati maturska slavlja.

Projekat „Matura“ realizovan je i prethodne godine. Preventivne aktivnosti dale su dobre rezultate tada, uzimajući u obzir da za vreme i nakon maturskih večeri, na području koje pokriva Policijska uprava u Kikindi nije bilo zabeleženih incidenata i saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali maturanti.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *