Promocija knjige Miloša Latinovića u četvrtak u Biblioteci

Promocija knjige Miloša Latinovića u četvrtak u Biblioteci

278
0
Deli

Promocija nagrađene knjige Miloša Latinovića “Četiri ludila” biće održana u četvrtak, 29. marta, u Narodnoj biblioteci “Jovan Popović” u Kikindi. Književno veče počinje u 19:00 časova.

Knjiga “Četiri ludila” nagrađena je novoustanovljenim priznanjem Novosadskog sajma, koje se dodeljuje za najbolje prozno ostvarenje koje spaja tradiciju i modernost.

Kako je navedeno, knjiga predstavlja priču o umetničkim ozarenjima, ali i životnim usudima. “Priređujući Šekspirovog Kralja Lira na sceni Dvorskog nacionalnog teatra u Minhenu, glavni junak ove priče, Joca Savić – srpski umetnik nepravedno zanemaren na našim prostorima – podseća nas na sveprožimajuću prirodu umetnosti i njenu suštinu koja leži u neiscrpnoj raznolikosti tumačenja iste priče”, navedeno je u opisu knjige.

Miloš Latinović, rođen 1963. godine u Kikindi, autor je šest zbirki priča, pet romana, dve knjige eseja, desetak dramskih tekstova, više od sto književnih priloga.
Knjiga “Priče vetrova” prevedena je na rumunski i nemački jezik; brojni prozni tekstovi su mu prevedeni na engleski, mađarski, slovenački, slovački i makedonski.

Žiri Društva književnika Vojvodine proglasio je roman “Dželat u raju” za knjigu 2008. godine u Vojvodini. Za poetsko-proznu zbirku “Zvezde i ostrva”, Latinović je dobio nagradu “Stevan Pešić” 2012.godine, za roman “Sto dana kiše” dobio je Vitalovu nagradu.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *