Promocija mediteranske i dalmatinske kuhinje u subotu na Trgu

Promocija mediteranske i dalmatinske kuhinje u subotu na Trgu

165
0
Deli

U saradnji kikindske Ekonomsko-trgovinske škole i SSŠ ,,Petra Šegedina” sa Korčule, sutra će na gradskom Trgu sa početkom od 14:30 biti održana promocija mediteranske i dalmatinske kuhinje u sklopu manifestacije “Dani ludaje” uz podršku lokalne samouprave. Predsednica Skupštine grada Stanislava Hrnjak izjavila je da je  za grad Kikindu od izuzetne važnosti da svaka obrazovna institucija sa naše teritorije radi na širokom spektru edukacije učenika.

– ,, Dugogodišnja međuregionalna saradnja ove dve obrazovne institucije pokazala se kao veoma dobrom, jer učenici pored toga što stvaraju nova prijateljstva, oni stiču i znanja koja predstavljaju njihov ozbiljan potencijal i koja im pružaju mogućnost da se potencijalnim poslodavcima predstave kao kvalitetan kadar” – izjavila je Hrnjak.

Nastavnik kuvarstva Milan Maletić nedavno je boravio sa učenicima na Korčuli, a impresije đaka i tamošnjih profesora su i više nego zadovoljavajuće:

– ,, Ovo je druga generacija koja uči mediteransku kuhinju i sasvim je izvesno da će im to pomoći  da brže dođu do zaposlenja nakon završetka šolovanja. O tome najbolje govori podatak da im je ponuđena mogućnost zaposlenja na Korčuli, a Kikinđani će već sutra na Trgu biti u prilici da degustiraju ono što su naši đaci tamo i naučili” – rekao je Maletić.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *