Prva žena na tabli velikih umetnika – Svetlana Ceca Milić

Prva žena na tabli velikih umetnika – Svetlana Ceca Milić

204
0
Deli

Na ulasku u dečiji grad Panoniju, na tabli počasnih gradjana pored Minje Subote, Ljubivoja Ršmovića, Raše Popova i drugih umetnika dečijeg stvaralaštva, nalazi se i ime trenutno jedine žene – naše sugrađanke Svetlane Cece Milić, koja je svojim doprinosima i zalaganju u radu sa decom u oblasti muzike i komponovanja za decu zasluženo utvrdila svoje mesto na tabli :

,,Počastvovana sam, svakako. Kada vam se ime nadje medju najvećim imenima, nema većeg priznanja za vaše stvaralaštvo. Na ovaj način se stvaraoci čuvaju od nezaborava i mnogo sam zahvalna organizatorima Markovdanskih susreta dece i pesnika, što su prepoznali i uvažili moj rad. Na čelu ove manifestacije je jedan od najuvaženijih pesnika za decu, Tode Nikoletić, što celoj priči daje na joş većem poštovanju” – rekla je za Fokus Svetlana Milić.

Svetlana Milić pre 15 godina osnovala je dečiji hor ,,Čuperak” čiji su članovi deca uzrasta od 4 do 14 godina, a u periodu od 2010. do 2014. godine koordinirala je i ograncima ovog hora u Pančevu, Beogradu i Jagodini. Dečiji hor ,,Čuperak” važi za jedan od brendova grada Kikinde.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *