Prvo koncertno veče na 34. “Danima ludaje“ : nastupio kikindski hor i...

Prvo koncertno veče na 34. “Danima ludaje“ : nastupio kikindski hor i orkestar “Attendite“

163
0
Deli

Hor i orkestar Kulturnog centra Kikinda “Attendite“ probio je led i otvorio muzički deo programa ovogodišnje manifestacije “Dani ludaje” koji se po 34. put održavaju u Kikindi. Koncert hora i orkestra “Attendite“ koji je održan na Gradskom trgu, može se okarakterisati kao veoma zanimljiv i neuobičajan, sa svojim bogatim i raznovrsnim programom, na šta ukazuje i činjenica da kompozicije koje su izvedene dolaze iz različitih zemalja, različitog su raspoloženja i otpevane su na deset različitih jezika. Specijalni gosti koncerta bili su članovi hora “Slavista”. Kako je objasnila prof. dr Biljana Jeremić, dirigent hora “Attendite“, sam program nastupa sastavljen je iz više delova.

Veoma nam je drago i počastvovani smo što mi prvi otvaramo koncertni program ovogodišnje manifestacije “Dani ludaje”. U prvom bloku programa izveli smo kompozicije koje su filmske numere, a nakon njih crnačke duhovne kompozicije. Potom je usledio deo programa u kome su nastupili naši vokalni solisti a onda smo izveli pesme sa ovih prostora. Iskreno se nadam da su Kikinđani uživali podjednako kao i mi” – izjavila je Jeremić.

– „ Velika je čast što nastupamo na ovako jednoj velikoj manifestaciji kao što su „Dani ludaje“. Potrudićemo se da naš nastup postane jedna lepa tradicija, jer zaista smatramo da ovakav koncert doprinosi razvoju manifestacije u kulturološkom smislu. Program je zaista atraktivan i šarenolik, pevalo se na 10 jezika i mislim da će naši sugrađani još dugo pamtiti ovaj koncert“- rekao je Marko Markovljev, organizator programa Kulturnog centra Kikinda.

U okviru muzičkog programa manifestacije “Dani ludaje” večeras sa početkom od 21 čas na centralnoj bini zapevaće pop pevač i kantautor Željko Joksimović, a od 23 časa nastupiće Aca Lukas.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *