Regionalni centar za talente “Dušan Vasiljev” upisuje nove polaznike

Regionalni centar za talente “Dušan Vasiljev” upisuje nove polaznike

260
0
Deli

Regionalni centar za talente “Dušan Vasiljev” povodom početka nove sezone rada organizuje prijem zainteresovanih učenika. Ove godine u Centru se pored dosadašnjih grupa iz obalsti geografije, francuskog jezika, hemije, istorije, psihologije, srpskog jezika, književnosti i dramskih umetnosti uvode i grupe za matematiku i fiziku.

Svi đaci koji žele da, mimo programa formalnog obrazovanja u školama, steknu dodatna znanja u oblastima kojima Centar raspolaže mogu doći u Gimanziju “Dušan Vasiljev” u nedelju, 30. septembra u 10:00 časova. Toga dana đaci će imati priliku da se upoznaju sa mentorima, saznaju više o planu i programu rada, kao i da dobiju sve potrebne informacije. Prema rečima koordinatora RCT “Dušan Vasiljev” Srđana Srdića ove godine izostaće inicijalno testiranje. – Pomislili smo da je to možda opterećujuće za mlađe učenike, pa ćemo to sprovesti naknadno, a u nedelju je potrebna samo njihova dobra volja i da dođu – rekao je Srdić.

Mentor iz oblasti geografije Budimir Đukičin objasnio je da je rad u Centru vrsta izbornog i istraživačkog rada, a da deca na ovom mestu pronalaze i nauku i druženje. – Ceo ovaj posao obuhvata kvalitetne učenike, a i strčnu zastupljenost mentora. Radi se timski, uglavnom. Vrlo često uključimo i roditelje. Sem onoga što učenici nauče u ovom Centru, druga strana je vaspitna i druženje, jer se učenici upozanju međusobno, zatim na takmičenjima i vrlo često se te veze i nastavljaju – rekao je Đukičin i dodao da delatnost Centra obuhvata učenike svih škola Severnog Banata.

Regionalni centar za talente “Dušan Vasiljev” funkcioniše već tri godine i do sada su polaznici Centra na takmičenjima ostvarili zavidne rezultate. Na republičkom takmičenju održanom prošle godine, od deset učenika osmoro njih se plasiralo od prvog do trećeg mesta. Pored toga, realizovan je jedan kamp sa učenicima iz pančevačkog Centra, održana je serija javnih časova i jedna izložba.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *