Rekonstruisan vrtić “Šilja” u Novim Kozarcima

Rekonstruisan vrtić “Šilja” u Novim Kozarcima

270
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Deca vrtića „Šilja“ u Novim Kozracima od ove jeseni igru i druženje nastaviće u renoviranom objektu. Naime, zahvaljujući sredstvima kompanije NIS, u vrednosti od oko dva miliona dinara, spoljašnja fasada vrtića u Novim Kozarcima kompletno je rekonstruisana, a deo unutrašnjosti je renoviran.

Na svečanosti priređenoj ovim povodom u vrtiću „Šilja“ direktorica Predškolske ustanove “Dragoljub Udicki“ Svetlana Milić zahvalila se kompaniji NIS na uloženim sredstvima i dodala da je letnji period iskorišćen za unapređenje uslova rada i u drugim vrtićima. – Jednako se ulaže u prigradskim i gradskim vrtićima. U vrtiću „Jelenko“ u Nakovu urađena je zamena prozora, vrata, molarsko-farbarski radovi, dok je u „Plavom čuperku“ u Kikindi jedna vertikala vrtića sređena u smislu da su kompletno sanirani sanitarni čvorovi. U vrtiću „Miki“ hoblovan je pod i urađena je nabavka najsavremenijeg nameštaja za predškolske ustanove. Mislim da je to jedan od najmodernijih vrtića u regionu – istakla je Milić.

Rekonstrukcija vrtića u Novim Kozarcima predstavlja nastavak desetogodišnje saradnje kompanije NIS i Kikinde, koja se sprovodi u okviru programa društvene odgovornosti “Zajednici zajedno”. Kako je rekao gradonačelnik Grada Kikinde Pavle Markov preporuka i želja Gradske uprave jeste da se poseban akcenat stavi na finansiranje seoskih mesnih zajednica. – Smatramo da je to važno, s obzirom na to kakve probleme imaju naša sela i sa kojim finansijskim ograničenjima se susreću. Iz tog razloga smo preporučili da ova sredstva dođu na ona mesta gde mi ne možemo do kraja da ispratmo tempo rekonstrukcije – objasnio je gradonačelnik.

Vrtić „Šilja“ ima 35 dece, podeljenih u dve vaspitne grupe, dok PU „Dragoljub Udicki“ pohađa skoro 1550 dece.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *