Rekonstruiše se plato kod Galadske

Rekonstruiše se plato kod Galadske

368
0
Deli

Radovi na rekonstrukciji platoa i pešačke površine na oko 2.000 kvadratnih metara kod stambenog bloka Galadska su u toku. Klupe su ofarbane i popravljene, fontana ponovo radi, a zaposleni u zrenjaninskoj firmi „Eko gradnja“, koja izvodi radove, trenutno lupaju beton i odlažu ga na deponiju. Prema rečima pomoćnika šefa gradilišta Đure Pavlice radovi idu planiranom dinamikom, a rok za završetak je 1. novembar.

Sredstva za ovu namenu, u visini od oko devet miliona dinara, obezbeđena su iz budžeta Grada Kikinde i Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Prilikom obilaska radova gradonačelnik Grada Kikinde Pavle Markov objasnio je da je ova tema došla na dnevni red pre nekoliko godina. – Ovo je veoma važna deonica trotoara.  Za nas je važan ovaj problem, za stanovnike same Galadske i za sve građane koji dolaze, za svakodnevni život. Dosadašnji problemi koji su nastajali kada padne kiše biće rešeni. Celokupan plato biće renoviran, a trotoar koji je stvarao velike probleme biće nov i u skladu sa tim i kišna kanalizacija, koja vrši odliv same vode biće rešena. Na taj način dobićemo funkcionalan deo grad – rekao je Markov.

U cilju sprečavanja uništavanja javne imovine, a i smanjenja novčanih sredstava koje Grad izdvaja na sanaciju načinjenih šteta, počelo je postavljanje kamera u okviru projekta „Smart city“. Prema rečima gradonačelnika Markova ideja je da u narednih nekoliko godina Kikinda i sva sela na teritoriji grada budu pokrivena video nadzorom.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *