Rekonstrukcija zgrade Novog doma Gerontološkog centra privodi se kraju

Rekonstrukcija zgrade Novog doma Gerontološkog centra privodi se kraju

237
0
Deli

Pored radova na potpunoj rekonstrukciji zgrade Novog doma Gerontološkog centra, koje finansira Kancelarija za javna ulaganja, obezbeđena su i dodatna sredstva od Pokrajinskog sekretarijata za socijalni rad radi unapređenja kvaliteta i standarda usluga koje ova ustanova pruža. Dodatno dobijenih sedam miliona dinara, prema rečima direktora Svetislava Vukmirice, uticaće na poboljšanje kvaliteta života korisnika, ali i rada zaposlenih.

– Tri miliona smo dobili za novu opremu za vešeraj i kuhinju, jer je oprema dotrajala, imali smo puno kvarova, tako da ćemo ovim sredstvima obnoviti mnoga štošta i unaprediti rad same ustanove. Takođe, 1,1 milion smo dobli za kotao na gas. Naš cilj je bio da ne ostanemo samo na kotlu za pelet, kako bismo imali sigunost i da nijedna energetska kriza nas ne dovede u problem. Takođe, poslednja stavka je i softver za računovodstvo, kojim ćemo kompletirati jedinstveni informacioni sistem – objasnio je Vukmirica.

Višemesečni radovi na potpunoj rekonstrukciji zgrade Novog doma Gerontološkog centra, u vrednosti od 33 miliona dinara, privode se kraju i prema najvama direktora do kraja avgusta biće i završeni. Prioritet je bio uklanjanje lamperije, jer Zakon o protivpožarnoj zaštiti ne podrazumeva takav vid oblaganja zidova. Pored toga, zamenjena je i spoljašna stolarija, postavljeni su novi aluminijumski pvc prozori sa duplim staklom, što doprinosi toplotnoj i zvučnoj izolaciji. Pločice s uklonjene, a postavljene su pvc podne obloge.

Potpuna rekonstrukcija doprinela je i stavranju dodatnih slobodnih mesta za potencijane korisnike. – Četvrti sprat, odnsono potkrovlje pretvaramo u prostor za radnike, a postojeće kancleraije u četiri nova jednokrevetna apartmana koja će biti na tržištu, a koja će dati jedan bolji standard. Takođe, radimo i na kotlarnici, tim projektim predviđen je kotao na pelet i ono što je važno, potpuna sanacija i rekonstrukcija postojećeg lifta. Kada se završe radovi ova zgrada sigurno će dobiti tu trajnu licencu. Rok nam je bio 2021. godine, a evo mi ćemo to završiti 2018. godine – istakao je Vukmirica.

Gerontološki centar Kikinda trenutno ima oko 170 korisnika, slobodnih mesta ima u apartmanima, dok su u stacionarima prisutne liste čekanja.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *