Renovirana sala za fizičko vaspitanje u školi „6. Oktobar“

Renovirana sala za fizičko vaspitanje u školi „6. Oktobar“

198
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Škola za osnovno obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju „6. Oktobar“ obezbedila je sredstva za renoviranje sale za fizičko vaspitanje  na konkursu „Da rastemo zajedno“, koji sprovodi Fondacija “Ana i Vlade Divac” u partnerstvu sa NCR Fondacijom. Kikindska škola jedna je od šest u Srbiji kojoj su odobrena sredstva na ovom konkursu, a prigodnim programom učenika adaptiran prostor danas je predstavljen i široj javnosti.

Prema rečima direktorice OŠ „6. Oktobar“ Vesne Vasić još jedino fiskulturna sala iziskivala je renoviranje. – Fondacija “Ana i Vlade Divac” uz pomoć NCR preoznali su potrebe učenika naše škole da zaokružimo priču, jer je to jedini prostor koji je školi ostao neadaptiran. Sve ostalo je uz pomoć drugih udruženja, fondacija, Gradske uprave renovirano u prethodnom periodu – rekla je direktorica.

Pored adaptacije prostora, koja je podrazumevala krečenje, farbanje, sređivanje parketa, zamenu vrata, u okviru projekta planirana je realizacija 16 radionica, gde će roditeljima dece sa smetnjama u razvoju biti pružena psiho-socijalna podrška, dok će za decu biti organizovane različite radionice.

Prilikom odabira škola koje će podržati, projekt menadžer Fondacije “Ana i Vlade Divac” Jelena Rakić objasnila je da im je bilo važno da vide kapacitete škole, upoznaju nastavnike i direktore. – Mi smo obišli sve škole koje su ušle u uži izbor i izabrali baš ovu školu, jer smo videli da postoji potreba i da negde ova sala jeste srce same škole, jer se veliki broj aktivnosti održava ovde i da će zaista veliki doprinos imati i naša donacija – objasnila je ona i dodala da je ukupna vrednost ovog projekta 910.000 dinara.

Čestitajući zaposlenima i učenicima na renoviranoj sali član Gradskog veća zadužen za lokalni ekonomski razvoj Saša Tanackov naglasio je važnost razvijene društveno-odgovorne svesti. – Apelujem na sve privrednike na ovom području da u okviru svojih programskih aktivnosti i u domenu društvene odgovornosti obrate pažnju i na škole, vrtiće i na sve ono što je u domenu socijalne i zdravstvene zaštite, jer pogotovo mladi i deca su najvažniji i tu podrška treba da bude i najveća – rekao je Tanackov.

Škola za osnovno obrazovanje i vaspitanje učenika sa smetnjama u razvoju „6. Oktobar“ ove godine ima 60 đaka, kao i 25 dece koja su uključena u program dodatne podrške. Jedina je škola u Severnobanstkom okrugu koja se bavi obrazovanjem i vaspitanjem dece/učenika sa smetnjama u razvoju

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *