Resorni ministar pohvalio rad Gradske uprave

Resorni ministar pohvalio rad Gradske uprave

335
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Nakon završetka radova na rekonstrukciji platoa u stambenom bloku Galadska, koje su udruženim sredstvima u iznosu od devet miliona dinara finansirali Grad Kikinda i Ministarstvo državne uprave i lokalne samopurave, ministar Branko Ružić posetio je Kikindu. Cilj njegove posete, prema rečima gradonačelnika Pavla Markova nije samo obilazak završenih radova, već i upoznavanje sa trenutnom situacijom u Kikindi, kao i planovima za narednu godinu.

– Naravno da je važno da sa nadležnim Ministartsvom obiđemo sve što smo u toku godine radili. Jedan od važnijih projekata je plato u Galadskoj, jer  se lokacija nalazi na prometnom mestu. Mi smo iskoristili priliku da ministra upoznamo sa našim planovima za narednu godinu. Poznato je da ministartsva funkcionišu na bazi konkursa, ali kroz primer efikasno urađenog projekta kod Galadske nadamo se razumevanju kod ministra i njegovih saradnika – rekao je Markov.

Rekonstrukcija u ovom stambenom bloku podrazumevala je uređenje oko 2.000  kvadratnih metara šetališta, sanaciju kišne kanalizacije, popravku i farbanje klupa, a popravljena je i fontana. Radovi su završeni desetak dana pre roka.

Ministar Ružić, prilikom posete, istakao je značaj realizovanog projekta, koji je prema njegovim rečima u interesu svih građana Kikinde. On je, takođe, ukazao na kvalitet koji Gradska uprava poseduje, posebno ističući korišćenje elektronske platforme eZUP. – Kikinda je, ja bih rekao, najbolja Gradska uprava koja primenjuje ovu elektronsku platformu, koja služi za elektronsku razmenu dokumenata između uprava kako građani ne bi morlai da se šetaju od šaltera do šaltera i mislim da je to jako značajno. Kikinda se u tom polju pozicionirala kao lider i mislim da će tako i ostati – naveo je Ružić.

Resorni ministar istakao je i podatak da je Kikinda bila pionir racionalizacije i optimizacije, što predstavlja i jedan od razloga dolaska investitora i otvaranje radnih mesta. Pored toga, on se osvrnuo i na pobedu Kikinde i Kikinđana u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“, što govori o razvijenoj sevsti sugrađna o borbi protiv sive ekonomije.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *