Rimokatolici proslavljaju Uskrs

Rimokatolici proslavljaju Uskrs

155
0
Deli

Povodom obeležavanja Uskrsa po Gregorijanskom kalendaru danas je u Rimokatoličkoj crkvi održana Uskršnja misa. Ispred gradske uprave,misi su prisustvovali predsednica Skupštine grada Stanislava Hrnjak i članovi gradskog veća Imre Kabok i Millivoj Linjački. Nakon završetka mise, glumci dečijeg pozorišta “Lane”, volonteri Kancelarije za mlade i opštinski odbor Srpske napredne stranke delili su vaskršnja jaja:

 

 

 

 

 

 

 

,,Podelili smo radost jednog od najvećih hrišćanskih praznika – Vaskrsenja Hristovog i ovde vlada jedna posebna atmosfera, jedan mir i molitva koju čovek doživi pri ovom hramu je stvarno nešto posebno i na neki način inspiriše duhovno. Vaskrsenje Hristovo jeste jedan veliki praznik koji nam govori da svetlost uvek pobedi tamu, a naša želja svim vernicima koji se okupljaju i slave danas jeste da pronađu motive, svetlost uprkos teškim danima. Svim našim sugrađanima, kolegama,poslovnim partnerima, prijateljima i saradnicima želimo daovo bude jedan miran,porodičan i poseban dan i da nastavimo da zajedno i dalje da  poštujemo jedne druge” – rekla je predsednica Skupštine grada Kikinda Stanislava Hrnjak.

 

 

 

 

 

 

 

,,Svim vernicima katoličke veroispovesti želim srećan Uskrs” – rekao je član Gradskog veća Imre Kabok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

,,Isusov prazan grob i nama je danas  poziv da poput Ivana evanđelista vidimo i poverujemo. Povodom blagdana Uskrsa, svim građanima upućujemo iskrene čestitke i želje da ovaj blagdan provedu u miru, sreći i blagostanju. Srećan Uskrs” – rekao je Tibor Konc, župnik pri hramu Sveti Franjo Asiški.

 

 

 

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *