Rumunski poslodavci zainteresovani za radnu snagu iz Srbije

Rumunski poslodavci zainteresovani za radnu snagu iz Srbije

280
0
Deli

Sajam zapošljavanja u Temišvaru, koji je održan u sredu 21. marta, okupio je i 40 Kikinđana.

Ovaj događaj je još jednom pokazao koliko Rumuni računaju na radnu snagu iz Srbije. Trenutno, 214 građana Srbije je zaposleno u Rumuniji,  a većinu od tog broja ( 70 ), čine Kikinđani.
Poslodavci1-LaborNET-1

Na sajmu se pojavilo 25 poslodavaca koji su tražili nekoliko stotina radnika. Bosch je tražio diplomirane ekonomiste – knjigovođe i računovođe; Haus Energy instalatere, električare, pa čak i nekvalifikovane radnike; Sedako group – građevince; Auto schunn – prodavce automobila, auto-mehaničare i dr. NYAPPY – programere PHP, HTML, CSS, Javascript; SMM Studio – fotografe; Moondrops empire – grafičke dizajnere;   Rossini sleeve technologies – Operatere različitih mašina, CNC operatere, kontrolore kvaliteta… tražili su se i prodavci, frizeri, trgovački agenti,krojači, barmeni, radnici u restoranima, visokokvalifikovani kuvari i radnika u fasto food-u.
Otvaranje-LaborNET-10

Pored predstavnika Regionalne privredne komore, koja je bila organizator puta, otvaranju su prisustvovali, a nakon toga i odgovarali na pitanja medija i predstavnika kompanija, direktorica Nacionalne službe zapošljavanja filijale u Kikindi, Jelena Mitrović i član gradskog Veća za privredu i  preduzetništvo, Miodrag Bulajić.

Bez obzira da li se odluče da investiraju u Srbiji i otvore pogone kod nas ili kao neki, ponude i smeštaj za buduće zaposlene iz Srbije, činjenica je da su poslodavci u Rumuniji izuzetno zainteresovani za našu radnu snagu.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *