“Salašarsko pozorište“ nastupa večeras u Čoki

“Salašarsko pozorište“ nastupa večeras u Čoki

381
0
Deli

„Salašarsko pozorište“ nastupiće večeras, 01. avgusta, u Čoki. Predstava počinje u 21:00 čas na letnjoj pozornici u dvorištu Kulturno obrazovnog centra „Čoka“.

Glumci „Salašarskog pozorišta“ izvešće Molijerovu predstava „Umišljeni bolesnik“ u režiji Radoslava Milenkovića. Kako je glumac Aron Silađi objasnio u pitanju je jedna klasična komedija. – Glavni lik je jedan bahati gazda koji  misli da je bolestan, hipohondar je. To je jedna prava  komedija. Baš je dobra tema za salašarsko pozorište, pošto je jednostavna, situacije su jednostavne, publlika zna odmah o čemu se radi – rekao je Silađi.

Predstava se izvodi na mađarskom jeziku i ulaz je besplatan.

„Salašarsko pozorište“ ove godine obeležava 40 godina postojanja. Svake godine grupa glumaca putuje širom Vojvodine i u manjim mestima izvode predstave. – Najveći cilj je to da pozorište stigne u mesta gde se nikada ili jako retko dešavaju predstave. Cilj je da gradimo taj deo kulture, pozorišni deo – rekao je glumac Aron Silađi.

Glumačku postavu uglavnom čine glumci koji su nedavno završili ili još uvek pohađaju Akademiju. U okviru ovogodišnje turneje do sada su posetili Mol, Bečej, Srbobran, Kikindu. Turneju završavaju 19. avgusta.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *