Saopštenje za javnost potpredsednice GrO SNS u Kikindi Aleksandre Majkić

Saopštenje za javnost potpredsednice GrO SNS u Kikindi Aleksandre Majkić

516
0
Deli

,,Novinar Milojko Pantić, na nedavnom protestu u Kikindi izjavio je da Srbija nije dom predsednika Aleksandra Vučića i poručio mu da je njegov dom u Čipiljićima kraj Bugojna, a da je Srbija dom “Srbijanaca” i ,,Vojvođana”.

Doći u Kikindu gde zajedno žive “Lale”, “Bosanci”, “Srbijanci”, Hercegovci, Mađari, Rumuni, Romi…u grad gde se “zimski” praznici slave od Svetog Nikole do Svetog Jovana, gde se ide na “katolički” Božić kod komšije, bez obzira što niste iste veroispovesti, gde katolici slave imendan da bi pozvali sve one pravoslavce kod kojih su tokom godine išli na krsnu slavu, doći u grad koji svakom gostu širom otvara vrata i izjaviti tako nešto, je u najmanju ruku bezobrazluk.

Šta bi rekao Milojko i oni koji su ga doveli – Željko Bodrožić, Zoran Milešević i Miki Panić – gde je moj dom, pošto mi je majka Mađarica, a otac Srbin iz Bosne? I šta misle da urade po tom pitanju, ako ja tvrdim da je Srbija moj dom? I šta će biti sa svima koji žive u Kikindi, a vode poreklo iz Bosne, Hrvatske, Crne Gore, ili bilo kog drugog kraja sveta, a koji tvrde da je Srbija njihov dom? Kakvu poruku šalju ljudima u Republici Srpskoj? Neka objasne Milojku oni koji su ga doveli u Kikindu ko živi u Nakovu, Banatskom Velikom Selu, Novim Kozarcima, Ruskom Selu…neka prošeta ulicama tih kikindskih  sela i neka njima kaže da Srbija nije njihov dom. Srpska napredna stranka nikome neće prebrojavati krvna zrnca i utvrđivati poreklo, nacionalnost, veru, rasu, niti bilo šta drugo i deliti građane Srbije ni po kom osnovu. U tome je razlika između njih i nas. Mi želimo normalnu i razvijenu Srbiju, a gospodinu “novinaru” poručujemo da je pogrešan grad izabrao da priča o podelama” – navodi se u saopštenju potpredsednice Gro SNS-a u Kikindi Aleksandre Majkić.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *