Saopštenje Pokreta socijalista o Euleksu

Saopštenje Pokreta socijalista o Euleksu

100
0
Deli

,,Sećamo se kako je neka predhodna vlast pitanje Kosova i Metohije iz Ujedinjenih Nacija prebacila u tzv. Evropu, iako to nije bilo u interesu Srbije.
Tada je formiran EULEKS koji je preuzeo brojne ingerencije od Ujedinjenih nacija, tako i procesuiranje optuženih za ratne zločine na KiM. O radu Euleksa govori i podatak da Euleks nije osudio nikoga iz OVK za neke od monstruoznih zločina, na primer, ubistvo žetelaca u Starom Grackom, ubistva srpske dece u Bistrici ili dizanja u vazduh autobusa “Niš ekspresa”.

Danas je EULEKS objavio da ovu igerenciju prepušta nekakvom Kosovskom pravosuđu koje će valjda „nepristrasno“ da posle dvadeset godina istražuje 11 predmeta za ratne zločine. Svih jedanaest predmeta se odnose na državljane srpske nacionalnosti, među kojima su i generali Božidar Delić, Ljubiša Diković i Momir Stojanović.
Možemo naslutiti razmeru katastrofe da je kojim slučajem tzv. „Kosove“ primljeno u Interpol.
Protiv ovakvih odluka država će morati da se bori sa onim resursima i u forumima kojima trenutno raspolaže i gde može. Ali ne smemo zaboraviti one koji su najodgovorniji za dovođenje ovakvog EULEKSA na KiM, one koji su tada vodili Srbiju.

Euleks radi svoje, Srbija će da radi svoje, a mi obični građani iz lokalne zajednice ipak pamtimo odgovorne i njihove političke istomišljenike za dovođenje Euleksa na Kim. Oni sada protestuju, izlaze na ulice, žele da doću ponovo na valast i to mimo izbora, možda žele da i u ostatku Srbije postave neki novi Euleks… E, to ipak neće moći” – navodi se u saopštenju.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *