Sednica Gradskog veća održana u Bašaidu

Sednica Gradskog veća održana u Bašaidu

94
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Nastavljajući praksu održavanja sednica po selima, članovi Gradskog veća Grada Kikinde zasedali su danas u Bašaidu. Na taj način stanovnici ovog mesta imali su priliku da izlože svoje problem, daju predologe za unapređenje života i rada u ovom selu, ali i odmah dobiju odgovore na postavljena pitanja.

Žitelji Bašaida pokazali su veliko interesovanje na održanoj sednici. Zorana Saravolca interesovalo je pitanje bezbednosti saobraćajne infrastrukture. – Konrektno sam pitao za raskrsnicu i kružni tok, koji je definitivno najveći problem, a i kada će se postaviti semafor kod škole zbod naše dece. Svesni da ne može to na brzinu da se uradi, ali nas zanima u kom vremenskom periodu može to najkraće da se izvede. Zadovoljni smo odgovorima, ljudi koji rade sa gradonačelnikom su nam sve obrazložili i mislim da će to sve biti kako treba – rekao je on.

Pored ulaganja u putnu infrastruktur, postavljeno je i pitanje izgradnje kanalizacione mreže u ovom selu. Kako je objasnio gradonačelnik Grada Kikinde Pavle Markov program koji se trenutno sprovodi u Kikindi po tom pitanju služiće kao model i za druge projekte. – U naredne dve i po godine, kada bude završeno nadam se da ćemo imati jasne rezultate tog rada i na taj način ćemo tu tehnologiju i taj način da primenimo i u ostalim mestima, pre svega mislimo na sela. Danas smo o tome pričali i objasnili im kako će se to realizovati u selima – rekao je gradonačelnik i dodao da su na sednici Gradskog veća uspeli da se dogovore oko svih važnih pitanja koji se tiču Bašaida.

Predsednik Mesne zajednice Bašaid Bojan Mikalački smatra da su žitelji ovog sela zadovoljni današnjim sastankom sa predstavnicima Grada i pozdravio je ideju održavanja sednica Veća na ovakav način, jer, prema njegovim rečima, postižu se dobri rezultati.

Sednici su prisustvovali članovi Gradskog veća, predstavnici sekretarijata, članovi Saveta Mesne zajednice, predstavnici udruženja, zainteresovani građani, a sednicom je predsedavao gradonačelnik Grada Kikinde Pavle Markov.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *