Sednica Gradskog veća održana u Iđošu, izgradnja jaslica prioritet

Sednica Gradskog veća održana u Iđošu, izgradnja jaslica prioritet

196
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Gradsko veće Grada Kikinde nastavlja praksu održavanja svojih sednica u selima na teritoriji grada. Današnja sednica održana je u Iđošu, gde su meštani tog sela imali priliku da saznaju o prioritetima za dalji rad i unapređenje kvaliteta života u selu, predstave trenutne probleme i dogovore način rešavanja istih.

Miodrag Komanov predsednik Mesne zajednice Iđoš objasnio je da su na sednici Gradskog veća predočili da je trenutno najveći problem nedostatak jaslica u Iđošu. – U odnosu na dosadašnji prosek od oko 10 beba godišnje, ove godine taj broj se udvostručio. Koliko smo došli do saznaja ove, 2018. godine imaćemo 22 bebe. Zbog sve više posla u gradu, naše meštanke, mlade mame, su zaposlene. Jedan od najvažnijih problema koji ćemo da rešimo biće problem jaslica u selu, a usput i druge teme o kojima smo pričali biće realizovane – rekao je Komanov.

Pored članova Saveta Mesne zajednice, sednici su prisustvovali predstavnici seoskih udruženja, kao i pojednici. Prema rečima Brankice Mikalački iz Udruženja “Vreteno” Iđoš održavanje sednica Gradskog veća znači mnogo meštanima. – Mislim da je ovaj vid saradnje jako lep i da treba nastaviti, zato što direktno kažemo ono što mislimo i dobijemo odmah odgovor na naše pitanje, da li to može da se reši ili ne ili može da se pronađe drugi način da se to završi – rekla je ona i dodala da su odgovori na predočene problema mahom bili pozitivni uz plan rešavanja istog.

Pored izgradnje jaslica i obezbeđivanje prostorija za seoska udruženja, u Iđošu će se ove godine asfalitrati ulice Jovana Popovića i Jovana Đurđulova, radiće se sanacija udarnih rupa na kolovozu, rešavaće se problemi u poljopirvrednoj proizvodnji i drugo.

Kako je objasnio gradonačelnik Grada Kikinde Pavle Markov politika lokalne samouprave jeste da pomogne selima da reše postojeće probleme. –  U Iđošu se radi sada nekoliko stvari, počev od crkve, od prostorija koje će sad sva udruženja da dobiju, dakle prave se iskoraci u samom radu. Mislim da smo danas pretresli oko 30 tema i da smo se dogovorili šta je to što ćemo uraditi i budite sigurni da će to biti ispoštovano i da ćemo u Iđošu napraviti jedan novi kvalitet – rekao je Markov.

Sednici su prisustvovali članovi Gradskog veća, predstavnici Sekretarijata, načelnik Gradske uprave, članovi Saveta Mesne zajednice, predstavnici udruženja, a sednicom je predsedavao gradonačelnik Grada Kikinde Pavle Markov.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *