Škola šminkanja ,,Liv Rideg” u Kulturnom centru

Škola šminkanja ,,Liv Rideg” u Kulturnom centru

395
0
Deli

U Kulturnom Centru Kikinda, 21. i 22. decembra održava se škola šminkanja ,,Liv Rideg” gde polaznice škole mogu da nauče nešto više o komercijalnom i “fashion” šminkanju.

,,Juče smo radili neke osnovne stvari, što se tiče večernje šminke, šminke za mlade, uradili smo klasičan stil  i moderan stil, za one smelije naravno. Danas radimo večernju varijantu, znači više glamurozno, mada i juče smo radili jednu glamuroznu šminku mada, naravno, u nekim različitim tehnikama, ali danas radimo baš neke dramatičnije šminke, na očima, usne, crveni karmin, i sa gliterima, tako da tu ima puno toga što može da se nauči. Nekim devojkama je sve bilo potpuno novo, tako da se ja zaista trudim da delim i prenosim što više znanja, da im prenesem što više svojih iskustava, kako bi mogle da nauče gomilu novih stvari koje bi mogle da koriste i u svakodnevnom životu ali i u radu sa klijentima” – izjavila je mejk ap artistkinja Livia Rideg.

Prema rečima jedne od polaznice škole šminkanja Hane Balaban, njoj je kurs izuzetno pomogao budući da se već petnaest godina profesionalno bavi šminkanjem.

,,Pohađala sam nekoliko školica šminkanja  masterclass-a, kako u zemlji, tako i u inostranstvu, i svaki edukator ima neke svoje male tajne, te čuvene male tajne velikih majstora. Kod Livie cenim to što ima temeljno znanje, vidi se da je stara škola, dosta toga imamo sličnog, ali ona je imala par nekih caka i tehnika kako lakše dođi do željenog izgleda koje su meni u ovom slučaju veoma pomogle. Naučila sam one neke sitne stvari koje šminku čine mnogo bogatijom, lepšom, efektnijom, i naravno nove tehnike. Sve te tehnike koje se prikazuju po društvenim mrežama neki edukatori neće da prikažu u celosti, a ovaj edukator nam je i to otkrio, od prvog do poslednjeg koraka”- zaključila je Balaban.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *