„Sovembar“: Edukativne prezentacije za najmlađe Kikinđane

„Sovembar“: Edukativne prezentacije za najmlađe Kikinđane

579
0
Deli

Kako je Kikinda najveće zimovalište sova utina na svetu Grad Kikinda je novembar proglasio mesecom sova i razne aktivnosti posvetio ovim pticama. Sekretarijat za zaštitu životne sredine Grada Kikinde i Kancelarija za turizam već šestu godinu za redom organizuju festival posvećen sovama pod nazivom „Sovembar“.

U okviru „Sovembra“ organizovane su razne edukativne aktivnosti za najmlađe Kikinđane. Nakon kviza znanja „Svet sova ušara“ i raznih radionica koje su obuhvatile osnovnoškolce i srednjoškolce, ova nedelja posvećena je edukaciji predškolaca na temu sova. Interaktivnom prezentacijom, zaposleni u Sekretarijatu za zaštitu životne sredine i Kancelarije za turizam predstaviće osnovne informacije o sovama deci u svim vrtićim, kako u samom gradu, tako i po selima.

4 vr10 vrPrema oceni Olivere Marinkov iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine najmlađi sugrađani su veoma zainteresovani za ove aktivnosti. – Mogu da kažem da su upućeni da u našem gradu postoje sove. Iz tog razloga mi im pomažemo da nauče više o tome, pošto su sove brend našeg grada i poznato je širom planete da je Kikinda najveće zimovalište sova utina. Edukacija je interaktivna. Prvo im pustimo jedan kratak film da nauče nešto, pa posle toga ih pitamo šta su to videli i šta su naučili  – objasnila je ona.

Petogodišnji Aleksandar iz vrtića „Kolibri“, kako je rekao, već zna neke stvari o sovama. – Sove žive u gnezdu i ima ih ovde u Kikindi. Znam da mogu da lete. I velike sove donose bebama sovama da jedu – objasnio je on.

3 vrU ovkviru ovih edukacija, deci u vrtićima biće predstavljeno kako sova izgleda, čime se hrani, zašto su značajne za Kikindu, kako da ih čuvaju i ne uznemiravaju.

8 vr

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *